Holenderskie pączki - Oliebollen

Popularne frazy: -> Pączki, tłusty czwartek, holenderski smakołyk, tradycyjne holenderskie pączki, przepis na thermomix



 

Ciasto:
- 20g świeżych drożdży
- 60g cukru
- 1 szklanka mleka
- 380g mąki pszennej typ 550
- szczypta soli
- 1 łyżka spirytusu
- 2 małe jajka



Dodatki:
- 2 średniej wielkości jabłka
- 2 łyżki rodzynek jasnych
- 2 łyżki rodzynek ciemnych
- 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny



Do smażenia:
- tłuszcz do głębokiego smażenia (smalec lub olej)

Do posypania przed podaniem:
- cukier puder




Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>

Przygotowanie w Thermomix-ie:

1) Obieramy jabłka ze skórki. Wycinamy gniazdo nasienne. Jabłko dzielimy na 8 części. Umieszczamy naczyniu miksującym i rozdrabniamy. (8sek. | obr. 5)

[wkrótce dalsze kroki]

Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:

TigeladaSok KubuśPierogi z serem ricotta (na słodko)

rzeczy odnowa

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób wybrać najlepsze musli?

Orzechy, nasiona, płatki zbożowe, czy owoce to skarbnica bardzo dobrze przyswajalnych witamin, a także wielu minerałów.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 7 )

Musli na zdrowiePigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródkaCzy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia? Kiełki rzodkiewki