Holenderskie pączki - Oliebollen

Popularne frazy: -> Pączki, tłusty czwartek, holenderski smakołyk, tradycyjne holenderskie pączki, przepis na thermomix

 
  • Wybierz język

Ciasto:
- 20g świeżych drożdży
- 60g cukru
- 1 szklanka mleka
- 380g mąki pszennej typ 550
- szczypta soli
- 1 łyżka spirytusu
- 2 małe jajka



Dodatki:
- 2 średniej wielkości jabłka
- 2 łyżki rodzynek jasnych
- 2 łyżki rodzynek ciemnych
- 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny



Do smażenia:
- tłuszcz do głębokiego smażenia (smalec lub olej)

Do posypania przed podaniem:
- cukier puder




Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 190 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix-ie:

1) Obieramy jabłka ze skórki. Wycinamy gniazdo nasienne. Jabłko dzielimy na 8 części. Umieszczamy naczyniu miksującym i rozdrabniamy. (8sek. | obr. 5)

[wkrótce dalsze kroki]

Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Napój pomarańczowo-cytrynowy Ciasteczka czekoladowe z nutą mięty Mocnoczekoladowa tarta Marka - bez pieczenia Pizza (szybka)

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 1 )

Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełkówKilka niesztampowych pomysłów na dania z Thermomix na Walentynki.KiełkiSmaku to kuchenne eksperymenty - odkrywanie nowych smaków i zaskakujących kombinacji...Kurki (pieprznik jadalny) - złote skarby lasu. Fascynujące fakty o jednym z najchętniej zbieranych grzybów w Polsce