Ciasto na gofry: |
Przygotowanie w Thermomix
2. Zgarniamy kopystką mąkę ze ścianek naczynia i dodajemy pozostałe składniki.(40 sek. | obr. 6).
3. Zgarniamy kopystką masę ze ścianek naczynia i ponownie mieszamy.(15 sek. | obr. 4). Ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany.
4. Gofrownicę natłuszczamy lekko olejem roślinnym i rozgrzewamy. Do rozgrzanej gofrownicy nakładamy ciasto i wypiekamy na chrupko.
Aby gofry były chrupiące należy po upieczeniu układać je na kratce do przestygnięcia.
5. Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. owoce, sosy itp.)
Smacznego!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów