Czy wiesz, że ...
Kiełki soi - to wielkie pokłady witamin C i E, karotenu, żelaza, wapnia, cynku oraz białka w postaci wolnych aminokwasów. Regularne zjadanie kiełków soi koi nerwy, dodaje energii i poprawia apetyt.
Zobacz też:


KIELKISMAKU.PL

Strona startowaStrona startowa
WiadomościWiadomości
Nasza czytelnia (do kawki)Nasza czytelnia (do kawki)
KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
Inne artykułyInne artykuły
WspółpracaWspółpraca
Polityka prywatnościPolityka prywatności

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

JAK HODOWAĆ ...

Szukaj (kiełki informacje)Szukaj (kiełki informacje)

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

LINKI

PartnerzyPartnerzy




Chrupiące kawowe gofry - fit

(porcja ciasta na 4-5 sztuk z klasycznej gofrownicy)

Popularne frazy: -> przepis na Thermomix, ciasto do kawy, chrupiące gofry, fit gofrowy przysmak, gofry kawowe.



Ciasto na gofry:
- 2 jajka
- 170g płatków owsianych
- 50g kawy espresso (mocna z ekspresu)
- 100g jogurtu naturalnego (można go przygotować samodzielnie w TM)
- 50g daktyli suszonych bez pestek
- 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia
- 16g cukru waniliowego (najlepszy będzie samodzielnie wykonany w TM)
- mała szczypta soli



Dodatkowo:
- olej roślinny do lekkiego przesmarowania gofrownicy przed pieczeniem

Chrupiące kawowe gofry - fit 


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>

Przygotowanie w Thermomix


1. W suchym i czystym naczyniu umieść płatki owsiane (30 sek.| obr. 10)

2. Zgarniamy kopystką mąkę ze ścianek naczynia i dodajemy pozostałe składniki.(40 sek. | obr. 6).

3. Zgarniamy kopystką masę ze ścianek naczynia i ponownie mieszamy.(15 sek. | obr. 4). Ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany.

4. Gofrownicę natłuszczamy lekko olejem roślinnym i rozgrzewamy. Do rozgrzanej gofrownicy nakładamy ciasto i wypiekamy na chrupko.

Aby gofry były chrupiące należy po upieczeniu układać je na kratce do przestygnięcia.

5. Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. owoce, sosy itp.)


Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:

Napój pomarańczowo-cytrynowySzybkie pierniczkiNiezły kwiatek na śniadanie - stokrotka

rzeczy odnowa

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: 20 jadalnych produktów zabijających cellulit

Wiecie, że jedzenie może sprawić, że będziemy mieć cellulit? Albo może nam powstawanie cellulitu ograniczyć! Tak mówiąc prosto: warto wiedzieć co jeść, bo jedzenie albo karmi cellulit albo go zabija!
Przeczytaj informacje z pierwszej ręki

czytaj więcej...


Inne artykuły

Jest i ON. Nowy Thermomix TM6.Co chcesz dziś ugotować? Oswajamy cookidoo.plPomysł na świąteczną dekorację ...