Crumble z jabłkami i orzechami

(przepis na dwa naczynia żaroodporne ok. 12-15cm)


Popularne frazy: -> Szybki deser, szybkie ciasto, crumble, jabłka, co zrobić z jabłkami

Crumble z jabłkami i orzechami
 
 

Składniki

- 500 g jabłek umytych, obranych ze skórki, osuszonych z usuniętymi gniazdami
- 2-3 szczypty cynamonu
- 40 g mąki żytniej razowej
- 40 g płatków owsianych
- 40 g masła (w temp. pokojowej)
- 20 g cukru trzcinowego
- 30 g orzechów włoskich łuskanych




Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 182 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Przygotuj dwa naczynia żaroodporne (12-15cm) lub jedno większe.
2. Jabłka umyj, obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Wystarczy pokroić je na większe cząstki i ułóżyć na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Pozostałe składniki umieść w suchym naczyniu miksującym Thermomix. Miksujemy do czasu powstania kruszonki.(15 sek. | obr. 4.)
4. Gotową kruszonkę wysypujemy na wierzch wcześniej przygotowanych jabłek.
5. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-35 minut (aż zarumieni się kruszonka.
Po wyjęciu należy odczekać chwilę aby przestygło. Podajemy na ciepło z gałką lodów waniliowych. Smacznego!


Wskazówki


- ilość cukru można zwiększyć lub zmniejszyć, w zależności od tego jak słodkie owoce używamy.


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Pychotka znana też jako Pani Walewska Tarta budyniowa z białą czekoladą i owocami Tawa Tawas - boliwijskie pączki Deserki amaretti

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.



czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 1 )

Kiełkowanie prostsze niż myślisz...Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełkówAntygrypina - cudowna mikstura na przeziębienie