Składniki |
Przygotowanie:
1) Bataty obierz. Rozetnij na cztery części. Cebulę oczyść, rozetnij na cztery części. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Umieść na blaszce bataty i cebulę (można je natrzeć olejem rzepakowym). Podpiekamy w piekarniku 35-40 min. w temp. 200 stopni C. Po upieczeniu przestudź je, aby przejść do dalszej części przepisu.
2) Ziarna słonecznika podpraż na gorącej patelni przez 2-3 minuty (uwolni się wtedy więcej aromatu).
3) W naczyniu miksującym umieść wszystkie składniki. Miksuj na gładką masę. ( 15-20 sek. | obr. 4-5 ). Kopystką zgarniamy zawartość do środka naczynia miksującego i ponownie miksujemy ( 15 sek. | obr. 5 ). Ponownie zgarniamy zawartość do środka i powtarzamy jeszcze raz miksowanie.
( 15 sek. | obr. 5 ).
Kosztujemy, doprawiamy ewentualnie do smaku.
Wskazówki:
- ilość chrzanu dopasuj pod swój smak, przy ilości 70g pasta będzie delikatnie chrzanowa
- pasta w smaku będzie lekko słodka (od batatów) bardzo dobrze będzie komponowała się z pieczywem typu (naan lub tortillami, dobrze też będzie smakować z pieczywem słonecznikowym, świetnie sprawdzi się ze słonymi krakersami)
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów