Pesto z rzeżuchy

Popularne frazy: -> pesto, rzeżucha, Wielkanoc



Pesto z rzeżuchy
 Pesto z rzeżuchy
 
 

Poniższy przepis sprawia, że rzeżucha będzie gościć częściej na naszym stole - nie tylko jako dekoracja wielkanocna.


Rzeżucha wzmacnia i oczyszcza nasz organizm. Dostępna może być właściwie przez cały rok - bardzo łatwo ją uprawiać w domu przy minimalnych nakładach. Rzeżucha z powodzeniem zastąpi brak pełnowartościowych warzyw na przedwiośniu.


Składniki
- 1 duży ząbek czosnku
- 10g rzeżuchy
- 120g pestek słonecznika
- 70g oleju rzepakowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego




Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 150 000 osób) >>

Przygotowanie:
1) Do naczynia miksującego wrzucić czosnek. Rozdrobnić. (3 sek. | obr. 8) Kopystką zgarnąć czosnek ze ścianek naczynia miksującego na dno.

2) Dodać słonecznik, rzeżuchę, (6 sek. | obr. 8). Kopystką zgarnąć masę ze ścianek naczynia miksującego na dno.

3) Dodać olej, sok z cytryny, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać. ( 20 sek. | obr. 3 ).

4) Pesto użyć do wybranego dania lub przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce.


Wskazówki:
-




Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zgościsz u nas na dłużej.

Zapraszam do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcam Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:

Chlebek ziołowyRyba po grecku - inaczejDomowe krakersyChrzanowa zupa krem z awokado i pulpecikami

Codzienne wyjazdy Holandia

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Dla kogo dieta pudełkowa?

W coraz to bardziej zapracowanym i zajętym społeczeństwie, wolny czas staje się na wagę złota. To samo dotyczy przygotowywania posiłków, zwłaszcza jeśli nasza dieta podlega jakimkolwiek ograniczeniom.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 7 )

Czy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia? Kiełki rzodkiewkiPigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródkaMusli na zdrowie