Poniższy przepis sprawia, że rzeżucha będzie gościć częściej na naszym stole - nie tylko jako dekoracja wielkanocna. Składniki |
Przygotowanie:
1) Do naczynia miksującego wrzucić czosnek. Rozdrobnić. (3 sek. | obr. 8) Kopystką zgarnąć czosnek ze ścianek naczynia miksującego na dno.
2) Dodać słonecznik, rzeżuchę, (6 sek. | obr. 8). Kopystką zgarnąć masę ze ścianek naczynia miksującego na dno.
3) Dodać olej, sok z cytryny, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać. ( 20 sek. | obr. 3 ).
4) Pesto użyć do wybranego dania lub przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce.
Wskazówki:
-
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów