Składniki - 200g kostek lodu |
Przygotowanie:
1) Przygotować trzy małe porcje espresso (mocnej kawy z ekspresu) i zamrozić w postaci kostek lodu.
2) Przygotować horchatę. Mleko, mleko skondensowane, cynamon, cukier waniliowy podgrzać. (15 min. | temp. 90 stopni C | obr. 2.5).
3) Dodać mąkę ryżową, drobno mielone migdały. Dokładnie wymieszać ( 20 sek. | obr. 5-6 ). Pozostawić do całkowitego przestygnięcia (np. w pojemniku w lodówce)
4) Gdy mamy już przestudzoną horchatę... Włączyć wagę. Dodać kostki lodu i kostki zamrożonej kawy. Zmiksować (15-20 sek. | obr. 10)
5) Dodać schłodzoną horchatę. Dokładnie wymieszać ( 15 sek. | obr. 6 ).
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów