Domowy cukier waniliowy

Popularne frazy: ->

 

Potrzebne składniki:

- cukier biały kryształ
- laska wanilii
- szczelnie zamykany słoiczek


Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 187 000 osób) >>


Przygotowanie:

Cukier przesypujemy do suchego słoiczka ze szczelnym zamknięciem.

Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i czubkiem noża przesuwając po lasce wanilii wydobywamy ziarenka. Wrzucamy je do słoiczka. Pozostałą część wanilii również kroimy na kawałki 2-3 cm i umieszczamy w słoiczku. Zamykamy. Dokładnie mieszamy potrząsając. Już po 2-3 dniach cukier nabierze cudownego aromatu waniliowego - mamy swój prawdziwy cukier waniliowy.

Łyżeczka takiego cukru z powodzeniem zastępuję paczkę sztucznego cukru wanilinowego.

To proste! Wystarczy trochę chęci aby wyeliminować sztuczny cukier wanilinowy ze swoich deserów! Zachęcamy do działań!
Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Deserki amaretti Sernik pod czekoladową kołderką Koreczki focaccia Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpecikami

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Czy wiesz, że ...

Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1


czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 1 )

Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełkówSklep ze zdrową żywnością - moda czy konieczność?Miód gryczany - płynne złoto z naszych pasiek