Fit placuszki

(przepis Alicja Legowicz)


Popularne frazy: -> placuszki na śniadanie, placuszki z ricotty, domowa ricotta, smaczne śniadanie, fit placki, lekkie placuszki

Fit placuszki
 
 

Składniki na placuszki:


- 100g sera ricotta (możesz go wykonać samodzielnie w Thermomix) lub twarogu
- 100g jogurtu naturalnego
- 2 jajka rozmiar L
- 20g mąki z tapioki (lub ziemniaczanej)
- 40g mąki kokosowej



Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 161 000 osób) >>


Przygotowanie ciastek w Thermomixie




Przygotowanie ciasta:

1) W naczyniu miksującym umieść wszystkie składniki i połącz w jednolitą masę. (ok. 1min. | obroty 3.5-4).

2) Patelnię smaruj delikatnie tłuszczem i rozgrzej ją. Na ciepłą patelnie nakładaj łyżkę ciasta i smaż ok. 1min. z każdej strony. Można również upiec placuszki na naleśnikarce bez tłuszczu.

3) Podajemy z owocami jeszcze na ciepło.

Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor:
Chlebki indyjskie NAAN Kawa mielona w Thermomix Mirelki Makowiec japoński

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Czy wiesz, że ...

Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1


czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 1 )

Antygrypina - cudowna mikstura na przeziębienieZdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełkówJak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczaniaKiełki soczewicy czerwonej