Białe Brigadeirao

(brazylijski przysmak)


Popularne frazy: -> ciasto na parze, brazylijski przysmak, biała czekolada, skondensowane mleko, jajka, deser z białą czekoladą

 

Składniki:


- 250g białej czekolady
- 100g mleka 3.2%
- 5 jajek
- ok. 500g słodzonego mleka skondesowanego
- 50g masła


Dekoracja:


- 50-100g białej czekolady


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 161 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1. W naczyniu miksującym umieść 250g białej czekolady. Rozdrobnić. (5 sek. | obr. 8).

2. Dodaj 100g mleka, 5 jajek, 500g słodzonego skondensowanego mleka, 50g masła. Wymieszać dokładnie. (30 sek. | obr. 5)

3. Przygotuj silikonową formę mieszczącą się w Varomie. Zawartość naczynia przelej do formy i umieść w Varomie.

4. Naczynie miksujące umyj. Dodaj 1300g wody. Zamknij naczynie miksujące. Ustaw Varomę do parowania. ( 60min. | temp. Varoma | obr. 1 )

5. Gotowe ciasto szczelnie przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce na 2h.

Przed podaniem posypujemy otartą białą czekoladą.




Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Obwarzanki krakowskie (wersja wałecka) Ketchup z cukinii Bułki z kiełków pszenicy Kibiny z ziemniakami, suszonymi pomidorami i chedarem

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.



czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 2 )

Kilka sposobów na zagęszczenie sosu w ThermomixMam Thermomix - co dalej? Barów mlecznych nieprzemijający urokKiełki cebuli