Składniki:- 250g białej czekolady - 100g mleka 3.2% - 5 jajek - ok. 500g słodzonego mleka skondesowanego - 50g masła Dekoracja:- 50-100g białej czekolady |
Przygotowanie w Thermomix
1. W naczyniu miksującym umieść 250g białej czekolady. Rozdrobnić. (5 sek. | obr. 8).
2. Dodaj 100g mleka, 5 jajek, 500g słodzonego skondensowanego mleka, 50g masła. Wymieszać dokładnie. (30 sek. | obr. 5)
3. Przygotuj silikonową formę mieszczącą się w Varomie. Zawartość naczynia przelej do formy i umieść w Varomie.
4. Naczynie miksujące umyj. Dodaj 1300g wody. Zamknij naczynie miksujące. Ustaw Varomę do parowania. ( 60min. | temp. Varoma | obr. 1 )
5. Gotowe ciasto szczelnie przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce na 2h.
Przed podaniem posypujemy otartą białą czekoladą.
Smacznego!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów
Miód rzepakowy wspomaga aż 6 istotnych organów naszego ciała: serce, mózg, wątrobę, trzustkę, nerki i żołądek. Jak i na co pomaga?