Zielony majonez domowy (szczypiorkowy)

Popularne frazy: -> Majonez domowy, majonez przepis na Thermomix, majonez dekoracyjny, najlepszy majonez domowy, Wielkanoc, jak zrobić majonez w termomiksie, kanapki bankietowe przepis, piknik, śniadanie na trawie, sałatki,

Zielony majonez domowy (szczypiorkowy)
 Zielony majonez domowy (szczypiorkowy)
 
 
  • Wybierz język

Składniki:

- 1 jajko
- 1 czubata łyżka musztardy
- 1 czubata łyżeczka cukru
- 1 łyżka octu
- szczypta soli
- pęczek szczypiorku (cięty na mniejsze kawałki)
- 270ml oleju rzepakowego

Zobacz też: więcej


Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 187 000 osób) >>


Zielony majonez domowy (szczypiorkowy)Zielony majonez domowy (szczypiorkowy)

Przygotowanie w Thermomix:


W naczyniu miksującym umieszczamy wszystkie składniki pomijając olej. (Stopniowo zwiększamy obroty od 6 do 10, czas ok. 20 sek.)

W naczyniu miksującym zakładamy motylek i ubijamy. Obroty 3,5 czas ok. 2-3 min.

Po około 2 min. ubijania dolewamy przez otwór w pokrywie stopniowo olej. Po dodaniu całości oleju jeszcze chwilę ubijamy. Gotowy majonez przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce maksymalnie 3-4 dni ze względu na dodane jajko.



Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Paszteciki Toskański makaron PICI Chlebki do żurku Bułki z kiełków pszenicy

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 1 )

Sklep ze zdrową żywnością - moda czy konieczność?Pomysł na świąteczną dekorację ...Kiełki w słoiku - to bajecznie prosteZdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełków