Wytrawna kruszonka

Popularne frazy: -> Kruszonka wytrawna, przepis na kruszonkę, jak zrobić kruszonkę, thermomix kruszonka, kruszonka do ciasta wytrawnego, dodatek do warzyw gotowanych

Wytrawna kruszonka
 
 

Składniki



- 2 ząbki czosnku
- 10g natki pietruszki (tylko liście)
- 100g mąki krupczatki
- 1 łyżeczka proszku z suszonych grzybów
- 2 łyżki bułki tartej
- szczypta soli
- szczypta pieprzu czarnego
- 70g masła





Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 187 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1) Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć czosnek i natkę pietruszki, rozdrobnić (3 sek. | obr. 8.)

Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.

2) Dodać pozostałe składniki. (10 sek. | obr. 6).

3) Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
Piec około 15 minut. Pozostawić do przestygnięcia. Pokruszyć.

4) Przesypać do miseczki lub słoiczka, szczelnie zamknąć i umieścić w lodówce lub wykorzystać bezpośrednio w przepisie gdzie jest wymagana.





Wskazówki:




- kruszonkę wykorzystać w innych daniach, np. jako dodatek do wytrawnych babeczek lub do posypania warzyw gotowanych na parze. Świetnie też będzie komponowała się z wytrawnymi zapiekankami. Doskonały dodatek do warzyw przygotowywanych na grillu.


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor:
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpecikami Tortilla - pełnoziarnista Pasztet wałecki - pasztet babci Uli Szybki likier czekoladowo-miętowy

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Miód na odchudzanie, detoks i oparzenia? Poznaj jego wyjątkowe właściwości!

Miód rzepakowy okazuje się nie tylko słodkim dodatkiem do herbaty i pierników. Jest remedium na wiele schorzeń i dolegliwości. Zwłaszcza że organizm szybko trawi naturalny miód rzepakowy, dlatego nawet na diecie możesz wspomagać się łyżką słodkiego przysmaku. Glukoza w miodzie odpowiada za pozbywanie się szkodliwych produktów przemiany materii. W naturalny sposób pomaga leczyć oparzenia. A co najważniejsze, jest jednym z najtańszych miodów dostępnych w sprzedaży, a więc - dostępnych dla każdego, kto dba o siebie naturalnie.

Na co jeszcze pomaga miód rzepakowy

Miód rzepakowy wspomaga aż 6 istotnych organów naszego ciała: serce, mózg, wątrobę, trzustkę, nerki i żołądek. Jak i na co pomaga?

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 6 )

Czy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia? Kiełki hodowane w woreczkach...Czy z tej mąki będzie chleb?