Składniki:- 150g kukurydzy konserwowej z puszki - ok. 300g młodej białej soczystej kapusty - pęczek szczypiorku (pokrojony) - 1-2 łyżki majonezu - 1-2 łyżki jogurtu - 80g soku wyciśniętego z cytryny - 1 łyżeczka cukru - większa szczypta soli - (opcjonalnie jeżeli są dostępne) kilka kwiatów szczypiorku |
Przygotowanie w Thermomix
1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksującym. Zamknij naczynie miksujące.
W otworze umieść kopystkę. Pomagając sobie kopystką rozdrabniamy surówkę. (10 sek. | obr. 3.5). Rozdrobnioną surówkę dokładnie mieszamy do połączenia składników (20-30sek. | obr. 1.5).
Po przygotowaniu dodajemy kwiaty szczypiorku (opcjonalnie) - dekoracja i dobrze komponujący się z surówką smak.
Można podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań grillowanych lub większości dań obiadowych.
Smacznego!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów