Surówka grillowa

Popularne frazy: -> szybka surówka, grill, piknik, kapusta, kukurydza, uniwersalna surówka, kwiaty szczypiorku

Surówka grillowa
 
 
  • Wybierz język

Składniki:


- 150g kukurydzy konserwowej z puszki
- ok. 300g młodej białej soczystej kapusty
- pęczek szczypiorku (pokrojony)
- 1-2 łyżki majonezu
- 1-2 łyżki jogurtu
- 80g soku wyciśniętego z cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- większa szczypta soli
- (opcjonalnie jeżeli są dostępne) kilka kwiatów szczypiorku



Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 190 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksującym. Zamknij naczynie miksujące.
W otworze umieść kopystkę. Pomagając sobie kopystką rozdrabniamy surówkę. (10 sek. | obr. 3.5). Rozdrobnioną surówkę dokładnie mieszamy do połączenia składników (20-30sek. | obr. 1.5).


Po przygotowaniu dodajemy kwiaty szczypiorku (opcjonalnie) - dekoracja i dobrze komponujący się z surówką smak.


Można podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań grillowanych lub większości dań obiadowych.




Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Fit placuszki Deserki amaretti Jajka z kiełkami Tagliatelle z polędwicą wieprzową w sosie śliwkowo-grzybowym

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 3 )

Jak dobrze przygotować łososia?Hiszpańskie ciasto na stole i już czujemy wiosnęKiełki słonecznikaPierogi