Surówka grillowa


Popularne frazy: -> szybka surówka, grill, piknik, kapusta, kukurydza, uniwersalna surówka

Surówka grillowa
 
 

Składniki:


- 150g kukurydzy konserwowej z puszki
- ok. 300g młodej białej soczystej kapusty
- pęczek szczypiorku (pokrojony)
- 1-2 łyżki majonezu
- 1-2 łyżki jogurtu
- 80g soku wyciśniętego z cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- większa szczypta soli



Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 182 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksującym. Zamknij naczynie miksujące.
W otworze umieść kopystkę. Pomagając sobie kopystką rozdrabniamy surówkę. (10 sek. | obr. 3.5). Rozdrobnioną surówkę dokładnie mieszamy do połączenia składników (20-30sek. | obr. 1.5).

Można podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań grillowanych lub większości dań obiadowych.




Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Majonez domowy Chlebki indyjskie NAAN Pierogi z truskawkami (na słodko) Pierniczki

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Kiełki soczewicy czerwonej

(Wystarczy ją wykiełkować, aby uzyskać sto razy większą ilość wartościowych składników...)

W słoiczku do kiełkowania nasion soczewicę wykiełkujesz już w 2-3 dni.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 4 )

Czy wiesz, że ...20 jadalnych produktów zabijających cellulitKiełki soczewicy czerwonejW jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?