Najszybsza szarlotka

Popularne frazy: -> szarlotka szybka, ciasto z jabłkami, najszybsze ciasto do kawy, szarlotka przepis na thermomix, jabłka, jabłecznik, najlepsza szarlotka

 
  • Wybierz język

Składniki na ciasto:


- 2 duże kwaśne jabłka
- 3 jajka
- 200g cukru
- 15g cukru waniliowego
- 260g mąki pszennej typ 500 do 650
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 szklanki mleka
- (opcjonalnie) kilka kropel aromatu pomarańczowego
- (opcjonalnie) około 1 łyżki tartej pigwy lub pigwowca


Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 190 000 osób) >>


Przygotowanie:

... soon




Przygotowanie w Thermomix

1.


Podajemy na ciepło z gałką lodów lub na zimno. Szarlotka to doskonały pomysł na deser lub dodatek do kawki.

Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Kibiny z ziemniakami, chedarem i chrzanem Pizza (styl napoletana) Korzenne bagietki Sylwestrowy tort Borysa

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 1 )

Bułki i bułeczki - tym razem w włoskim klimacieWpływ koloru oprawek okularów na percepcję twarzy: Perspektywa psychologicznaMiechunka peruwiańska (Physalis peruviana) - kulinarna perełkaKiełki brokuła w walce z objawami autyzmu?