Majonez domowy


Popularne frazy: -> Majonez domowy, majonez przepis na Thermomix, majonez dekoracyjny, najlepszy majonez domowy, Wielkanoc, jak zrobić majonez w termomiksie, kanapki bankietowe przepis, piknik, śniadanie na trawie, sałatki,

Majonez domowy
 
 

Składniki:

- 1 jajko
- 1 czubata łyżka musztardy
- 1 czubata łyżeczka cukru
- sok z połowy cytryny
- szczypta soli
- 250ml oleju (najlepiej z pestek winogrona lub rzepakowy)


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 160 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix:


W naczyniu miksującym zakładamy motylek. Umieszczamy wszystkie składniki pomijając olej. (Obroty 3,5 czas ok. 2-3 min.)
Podczas ucierania dolewamy stopniowo olej.
Po dodaniu całości oleju jeszcze chwilę ubijamy. Gotowy majonez domowy przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce maksymalnie 3-4 dni ze względu na dodane jajko.



Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Zupa krem z krewetek Obwarzanki krakowskie (wersja wałecka) Karpatka doskonała (Thermomix) Burekas z pomidorami, bakłażanem i mozzarellą

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.



czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 4 )

20 jadalnych produktów zabijających cellulitDla kogo dieta pudełkowa?W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?Czy wiesz, że ...