Czy wiesz, że ...
Zielona herbata i temperatura zaparzania.
Pamiętaj! Najbardziej istotnym elementem podczas parzenia zielonej herbaty jest temperatura wody - nie możesz jej dopuścić do wrzenia. Ta delikatna herbata, inaczej niż czarna, wymaga niższej temperatury. Jeśli woda będzie zbyt gorąca jej słodkawy smak zamieni się w gorycz. Idealna temperatura wody do parzenia zdrowej i smacznej zielonej herbaty powinna zawierać się w przedziale 60-85 st. Celsjusza.
Zobacz też:


KIELKISMAKU.PL

Strona startowaStrona startowa
WiadomościWiadomości
Nasza czytelnia (do kawki)Nasza czytelnia (do kawki)
KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
Inne artykułyInne artykuły
WspółpracaWspółpraca
Polityka prywatnościPolityka prywatności

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

JAK HODOWAĆ ...

Szukaj (kiełki informacje)Szukaj (kiełki informacje)

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

LINKI

PartnerzyPartnerzy




Napój pomarańczowo-cytrynowy


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>

Popularne frazy: ->

Napój pomarańczowo-cytrynowy 


Potrzebne składniki

- 1 obrana dokładnie ze skórki cytryna
- 1 duża obrana dokładnie ze skórki pomarańcza
- 150ml wody niegazowanej
- 0-70g cukru (stosownie do upodobań smakowych)
- 700ml wody niegazowanej do rozcieńczenia powstałego koncentratu

Przygotowanie:

Obraną cytrynę i pomarańczę przecinamy na pół. Wyjmujemy pestki jeżeli jakieś są widoczne. Blenderem rozcieramy dokładnie cytrynę i pomarańczę z dodatkiem 150ml wody i ewentualnie cukru na jednolitą substancję koncentratu.


Dalej koncentrat rozpuszczamy w ok. 700ml wody niegazowanej. Dokładnie mieszamy. Można schłodzić. Mamy gotowy naturalny napój, tanio i zdrowo bez zbędnych dodatków i konserwantów!

Na zdrowie!




Przygotowanie w Thermomix

Obraną dokładnie ze skórek cytrynę i pomarańczę przetnij na pół, Wybierz pestki jeżeli są. Umieść w naczyniu miksującym wraz z cukrem i 150g wody niegazowanej (można też zamiast wody dać kostki lodu - napój będzie od razu schłodzony). ( obroty 10 czas 20 sekund). Po tym czasie uzupełnij naczynie wodą niegazowaną ok. 700ml i dokładnie zmiksuj (obroty 6 czas 10 sekund) Sprawdzamy smak, przelewamy do szklanek i popijamy!


Na zdrowie!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


Wieniec z bułeczek pszennychKlasyczne brownie z orzechamiSernik pod czekoladową kołderką

Zobacz sekrety i diety

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania



Redakcja poleca: W jaki sposób wybrać najlepsze musli?

Orzechy, nasiona, płatki zbożowe, czy owoce to skarbnica bardzo dobrze przyswajalnych witamin, a także wielu minerałów.

czytaj więcej...


Inne artykuły

Mam Thermomix - co dalej? Antygrypina - cudowna mikstura na przeziębieniePizza domowa ...