Czy wiesz, że ...
Kiełki rzodkiewki - zawierają bardzo duże ilości witaminy C, zbawiennie działają na podniesienie odporności organizmu. Ze względu na dużą zawartość siarki, korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci.
Zobacz też:


KIELKISMAKU.PL

Strona startowaStrona startowa
WiadomościWiadomości
Nasza czytelnia (do kawki)Nasza czytelnia (do kawki)
KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
Inne artykułyInne artykuły
WspółpracaWspółpraca
Polityka prywatnościPolityka prywatności

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

JAK HODOWAĆ ...

Szukaj (kiełki informacje)Szukaj (kiełki informacje)

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

LINKI

PartnerzyPartnerzy




Chleb jogurtowy

Lekki i miękki chlebek bułkowy


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>

Popularne frazy: -> z jogurtem, jogurt, co zrobić z jogurtu, chleb z jogurtem, chleb na jogurcie, przepis na Thermomix pieczywo

Chleb jogurtowy 


Składniki:

- 15g drożdży (świeże)
- 1 łyżeczka cukru (na drożdże)
- 80g wody ciepłej
- 300g mąki pszennej typ 550
- 100-120g jogurtu naturalnego (w temperaturze pokojowej, nie z lodówki)
- 1,5 łyżeczki soli



Przygotowanie w Thermomix




Umieść wszystkie składniki podane w przepisie w naczyniu miksującym. Najlepiej w kolejności podanej na liście składników.(czas 15sek., obroty 5) i dalej (Obroty Interwał, czas 2minuty)

Wyrobione ciasto przekładamy do formy do pieczenia chleba (dół formy wykładamy papierem do pieczenia, a boki można posmarować tłuszczem i posypać np. otrębami).

Umieszczamy w piekarniku (temperatura 50 stopni, czas 30-40minut, piekarnik nie musi się cały czas grzać - wystarczy go rozgrzać do 50 stopni i wyłączyć) dalej gdy widzimy, że chleb na wyrósł podkręcamy temperaturę do 200 stopni, pieczemy 20-30minut. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i pozwalamy chlebkowi odpocząć na kratce.



Chleb na jogurcie lub mleku ma to do siebie, że po upieczeniu jest bardzo delikatny w smaku i miękki. Z tego ciasta możesz również wykonać wspaniałe bułeczki jogurtowe.



Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


Stefanka - miodownikDomowy serek a'la ricottaSzybki deser jogurtowy

rzeczy odnowa

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania



Redakcja poleca: W jaki sposób wybrać najlepsze musli?

Orzechy, nasiona, płatki zbożowe, czy owoce to skarbnica bardzo dobrze przyswajalnych witamin, a także wielu minerałów.

czytaj więcej...


Inne artykuły

Pigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródka