RacuPizza - szybki zamiennik pizzy

Popularne frazy: -> danie obiadowe, obiad, kolacja, przekąska, pizza, najszybszy przepis, szybki obiad, co na obiad,

RacuPizza - szybki zamiennik pizzy
 
 
  • Wybierz język

Składniki:

- 1 mała cebula (przekrojona na pół)
- 500 g pieczarek
- 130 g mąki pszennej typ 450-650
- 2 jajka
- 200 g chudej szynki
- 50 g twarogu, typu włoskiego CAPRI lub (serka ricotta wg przepisu )
- 140 g dobrego sera żółtego
- sól i pieprz do smaku
- i zioła: oregano, bazylia, rozmaryn, tymianek (lub jakakolwiek mieszanka ziół do pizzy)




Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 190 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1) Rozdrabniamy najpierw szynkę (3 sek./obroty 5). Przekładamy do miseczki.

2) Rozdrabniamy ser żółty (15 sek /obroty 5) - również przekładamy do innej miseczki.


3) Przepłucz lekko naczynie miksujące. Do naczynia wrzuć cebulę przeciętą na pół (3 sek. | obr. 5) to wystarczy, aby się rozdrobniła. Wyłącz Thermomix i zgarnij kopystką cebulę ze ścianek naczynia. Do naczynia miksującego dorzucamy oczyszczone i osuszone pieczarki przecięte na pół.Pomagając sobie kopystką (3 sek \ obroty 4). Jeżeli pieczarki się rozdrobniły przejdź do kroku następnego. Jeżeli nie, powtórz ponownie rozdrabnianie (3 sek \ obroty 4).

4) Dusimy pieczarki z cebulką (4min /temp. VAROMA/(lewe)obr.1). Uduszone pieczarki odcedzamy przez koszyczek, aby usunąć nadmiar wody. Połowę z nich odkładamy do miseczki na bok, a pozostała część wraca do naczynia miksującego.

5) Dalej dodajemy: 130g mąki, 2 jajka, rozdrobnioną szynkę, 50g twarogu CAPRI lub ricotta, 70g rozdrobnionego sera żółtego (połowa wcześniej rozdrobnionego sera), sól, pieprz i inne zioła. (15-25 sek. \ (lewe) obroty 4 ).

6) Rozgrzewamy patelnię na małym ogniu z odrobiną oleju. Z powstałego ciasta formujemy placki wielkości racuchów. Wypiekamy ok 2 min z jednej strony (na małym ogniu pod przykryciem). Dalej odwracamy je na patelni na drugą stronę, smarujemy lekko pieczarkami, posypujemy serem żółtym i przyprawami. Ponownie przykrywamy i smażymy jeszcze z 2 min. Placuszki podajemy na ciepło zaraz po zdjęciu z patelni. Dekorujemy ziołami i gęstym sosem pomidorowym jak pizzę.


Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Szybki likier czekoladowo-miętowy Koktajl z żurawiną Sernik gotowany z musem z owoców borówki Chrupiące gofry

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 1 )

Kurki (pieprznik jadalny) - złote skarby lasu. Fascynujące fakty o jednym z najchętniej zbieranych grzybów w PolsceHistoria ciasteczek - przywędrowały z Lizbony wprost do Twojej kuchni.Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełkówEtyka w filiżance: Jak zrównoważony rozwój zmienia przemysł kawowy