Czy wiesz, że ...
Sałatka przyrządzona z dodatkiem kiełków dostarcza pięć razy więcej białka, sześć razy więcej witaminy C oraz siedmiokrotnie większą ilość witamin z grupy B - w porównaniu z tradycyjnie przyrządzoną sałatką, bez ich dodawania.
Zobacz też:


KIELKISMAKU.PL

Strona startowaStrona startowa
WiadomościWiadomości
Nasza czytelnia (do kawki)Nasza czytelnia (do kawki)
KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
Inne artykułyInne artykuły
WspółpracaWspółpraca
Polityka prywatnościPolityka prywatności

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

JAK HODOWAĆ ...

Szukaj (kiełki informacje)Szukaj (kiełki informacje)

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

LINKI

PartnerzyPartnerzy




Biała kapusta gotowana z koperkiem i marchewką

Popularne frazy: -> obiad, dodatek, do obiadu, biała kapusta, kapusta duszona, kapusta gotowana



Składniki:

- 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 500 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego,
- 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 200 g wody
- 60-70 g masła
- 10-20 g mąki pszennej
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- szczypta kurkumy (opcjonalnie)
- 1 pęczek koperku, świeżego, posiekanego (opcjonalnie)


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>

Biała kapusta gotowana z koperkiem i marchewką

Przygotowanie w Thermomix-ie:

1. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, rozdrobnić (5s/obr.5) przełożyć do innego naczynia, odstawić.
2. Do naczynia miksującego włożyć kapustę, rozdrobnić 15-20s./obr.4.
3. Dodać rozdrobnioną marchewką, koncentrat bulionu, przyprawę uniwersalną i wodę, gotować (20-30min/100 stopni C/obroty wsteczne pozycja 1).
Sprawdzić, czy kapusta jest odpowiednio miękka, w razie potrzeby wydłużyć czas gotowania o kilka minut.
4. Dodać masło, mąkę, sok z cytryny, kurkumę i koper, zagotować 3 min / 100 stopni C/obroty wsteczne pozycja 2. Podawać na ciepło.


Wskazówka

#Czas gotowania zależy od stopnia rozdrobnienia kapusty i tego, czy jest to młoda czy stara kapusta (starą należy gotować dłużej).


#Można dodać mniej cytryny.

Smacznego!




Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor:

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:

Placuszki z ricottyKremowa pasta śródziemnomorskaMoje ulubione pączki

rzeczy odnowa

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób wybrać najlepsze musli?

Orzechy, nasiona, płatki zbożowe, czy owoce to skarbnica bardzo dobrze przyswajalnych witamin, a także wielu minerałów.

czytaj więcej...


Inne artykuły

Thermomix kontra piana z białek ...Pizza domowa ... Hiszpańskie ciasto na stole i już czujemy wiosnę