Masło czosnkowe (formujesz jak chcesz)

Popularne frazy: -> śniadanie, przepis na thermomix, Wielkanoc, na stół wielkanocny, baranek z masła, maślany baran, baranek wielkanocny, na wielkanocnym stole

Masło czosnkowe (formujesz jak chcesz)
 
 

Składniki:

- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- 500ml śmietany 30% (w temp. pokojowej, nie prosto z lodówki, bo wtedy wydłuży się czas ubijania)




Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 187 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1. W naczyniu miksującym umieść wszystkie składniki na masło (15-20sek.|obr.turbo)
2. Dalej załóż motylek i rozpoczynamy ubijanie masła. (obr. 3,5) do czasu aż powstanie masło.


Smacznego!


Tak wykonane masło możesz dowolnie formować. Na przykładowym zdjęciu masło w formie baranka na stół wielkanocny.


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Ciasteczka z wróżbą Chałka - czarująca słodka buła Pierogi z truskawkami (na słodko) Kibiny z ziemniakami, chedarem i chrzanem

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Kiełki soczewicy czerwonej

(Wystarczy ją wykiełkować, aby uzyskać sto razy większą ilość wartościowych składników...)

W słoiczku do kiełkowania nasion soczewicę wykiełkujesz już w 2-3 dni.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 2 )

Kiełki cebuliKilka sposobów na zagęszczenie sosu w ThermomixZróbmy sobie delikatny domowy serekOlejki w kuchni