Masło czosnkowe (formujesz jak chcesz)


Popularne frazy: -> śniadanie, przepis na thermomix, Wielkanoc, na stół wielkanocny, baranek z masła, maślany baran, baranek wielkanocny, na wielkanocnym stole

Masło czosnkowe (formujesz jak chcesz)
 
 

Składniki:

- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- 500ml śmietany 30% (w temp. pokojowej, nie prosto z lodówki, bo wtedy wydłuży się czas ubijania)




Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 160 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1. W naczyniu miksującym umieść wszystkie składniki na masło (15-20sek.|obr.turbo)
2. Dalej załóż motylek i rozpoczynamy ubijanie masła. (obr. 3,5) do czasu aż powstanie masło.


Smacznego!


Tak wykonane masło możesz dowolnie formować. Na przykładowym zdjęciu masło w formie baranka na stół wielkanocny.


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Lekki sernik z ziemniakami (Sernik 'Wysoka osiemnastka') Ciasto milionera, Millionaire shortbread, Carmel slice Mocno słonecznikowe bagietki Majonez domowy

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Czy wiesz, że ...

Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1


czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 6 )

Czy z tej mąki będzie chleb?Kiełki hodowane w woreczkach...Kiełkowanie prostsze niż myślisz...Czy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia?