Kapusta pekińska z kiełkami soczewicy

Popularne frazy: ->

 
  • Wybierz język

Jeden z ciekawszych przepisów z udziałem kiełków soczewicy.


Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 190 000 osób) >>


125g kiełków soczewicy
3 - 4 duże liście kapusty pekińskiej
pół dużej czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżka listków tymianku
szczypta skórki z cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka białego octu winnego
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłocznia
sól, pieprz do smaku

Cebulę pokroić w cienkie półplasterki.
Czosnek rozgnieść lub drobno posiekać.
Kapustę poszatkować.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, czosnek i tymianek. Smażyć 2 - 3 minuty aż do zeszklenia cebuli.
Dodać kapustę i kiełki. Wymieszać.
Smażyć kolejne 3 minuty. Na koniec dodać skórkę i sok z cytryny oraz ocet winny.
Doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące.


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Tortilla - przepis podstawowy Koktajl z jarmużem i kiełkami Tawa Tawas - boliwijskie pączki Ciasto milionera, Millionaire shortbread, Carmel slice

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Kiełki rzodkiewki

Kiełki rzodkiewki (Raphanus sativus) opinię wspaniałego leku na przeziębienie zawdzięczają nie tylko dużej zawartości witaminy C (zawierają jej 2,5 raza więcej niż korzeń rzodkiewki), ale również działaniu wykrztuśnemu.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 2 )

Dieta pudełkowa - idealna na wyjazdy służbowe i delegacjeZróbmy sobie delikatny domowy serekCzy Ty też masz już kamień do wypiekania pizzy?Domowe pieczywo. Bułeczki.