Jeden z ciekawszych przepisów z udziałem kiełków soczewicy. |
125g kiełków soczewicy
3 - 4 duże liście kapusty pekińskiej
pół dużej czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżka listków tymianku
szczypta skórki z cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka białego octu winnego
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłocznia
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w cienkie półplasterki.
Czosnek rozgnieść lub drobno posiekać.
Kapustę poszatkować.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, czosnek i tymianek. Smażyć 2 - 3 minuty aż do zeszklenia cebuli.
Dodać kapustę i kiełki. Wymieszać.
Smażyć kolejne 3 minuty. Na koniec dodać skórkę i sok z cytryny oraz ocet winny.
Doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące.
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów