Mas³o zio³owo-czosnkowe

Popularne frazy: -> mas³o z thermomix, mas³o zio³owe, mas³o do zio³owego chlebka, smaczne mas³o, mas³o z zio³ami, mas³o zio³owe do steka, przepisownia, mas³o zio³owe jak zrobiæ, piknik, ¶niadanie, grill, wielkanoc

Mas³o zio³owo-czosnkowe
 
 
  • Wybierz jêzyk

Sk³adniki:


- 2 z±bki czosnku
- 1 ma³a cebula (przekrojona na pó³)
- szczypta soli
- pêczek pietruszki (same listki)
- pêczek bazylii (same listki)
- 500-600ml ¶mietany 30%


Chcesz byæ na bie¿±co? << W³±cz obserwowanie. Podgl±daj, co nowego wskoczy³o pod nó¿ ... >>


Chcesz byæ informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Do³±cz do grupy VIP >>


Chcesz ¿ywo podyskutowaæ o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Do³±cz do grupy Thermomix PL (spo³eczno¶æ ponad 190 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1. Zamykamy naczynie miksuj±ce i uruchamiamy no¿e obr. 8. Na wiruj±ce no¿e wrzucamy obrane z±bki czosnku, po³ówki cebuli, pietruszkê i bazyliê. Spadaj±c na no¿e poszatkuj± siê na drobne kawa³eczki.
2. Zatrzymujemy no¿e, dodajemy szczyptê soli i wlewamy ¶mietanê 30% (najlepiej tak± 10 minut wcze¶niej wyjêt± z lodówki, aby nie by³a bardzo zimna). 20 sek. | obr. 10
3. Dalej za³ó¿ motylek i rozpocznij ubijanie mas³a. (obr. 3,5) do czasu a¿ powstanie mas³o.

Wystarczy mas³o oddzieliæ od ma¶lanki w koszyczku. Ma¶lankê zachowaj - przyda siê do wypiekania chleba lub bu³ek.

Mas³o mo¿esz wykorzystaæ do smarowania chleba lub do innych przepisów np. chlebka zio³owego.


WSKAZÓWKA:
Pozosta³o¶æ po ubijaniu mas³a (zio³ow± ma¶lankê) wykorzystaj do zrobienia ciasta na chleb lub bu³eczki zio³owe.


¦wietnie, ¿e tutaj jeste¶! Mam ¿yw± nadziejê, ¿e zago¶cisz u nas na d³u¿ej.

Zapraszamy do ¶ledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Je¿eli skorzystasz z naszego przepisu zachêcamy Ciê do wys³ania zdjêcia swojego dzie³a na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjêcia (za Twoj± zgod±) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba siê przepis?
Chcesz byæ informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Do³±cz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artyku³? Podziel siê z innymi ...
Przygotowa³e¶ ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znaæ! Dziêkujê!


Autor: kielkismaku.pl
Bu³ki z kie³ków pszenicy Ciasto milionera, Millionaire shortbread, Carmel slice Wytrawna kruszonka Szybkie pierniczki

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostêpnia przepisy za darmo. Korzystaj wiêc z nich do woli.
Je¿eli udostêpniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupe³ne minimum jakie mo¿esz zrobiæ, aby pokazaæ, ¿e szanujesz pracê innych.
Je¿eli serwis jest dla Ciebie pomocny poleæ go innym - bêd± Ci wdziêczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Kie³ki soczewicy czerwonej

(Wystarczy j± wykie³kowaæ, aby uzyskaæ sto razy wiêksz± ilo¶æ warto¶ciowych sk³adników...)

W s³oiczku do kie³kowania nasion soczewicê wykie³kujesz ju¿ w 2-3 dni.

czytaj wiêcej...


Inne artyku³y - ( 4 )

Czy zrzucenia zbêdnych kilogramów musi byæ trudne? Nie z cateringiem dietetycznymWiosenne porz±dkowe innowacje w domuS³odkie dzieciñstwo - które z popularnych batoników maj± najwiêcej kaloriiKie³ki broku³a