Mas這 zio這wo-czosnkowe


Popularne frazy: -> mas這 z thermomix, mas這 zio這we, mas這 do zio這wego chlebka, smaczne mas這, mas這 z zio豉mi, mas這 zio這we do steka, przepisownia, mas這 zio這we jak zrobi, piknik, 郾iadanie, grill, wielkanoc

Mas這 zio這wo-czosnkowe
 
 

Sk豉dniki:

- 2 z帳ki czosnku
- 1 ma豉 cebula (przekrojona na p馧)
- szczypta soli
- p璚zek pietruszki (same listki)
- p璚zek bazylii (same listki)
- 500-600ml 鄉ietany 30%




Chcesz by informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Do陰cz do grupy VIP >>


Chcesz 篡wo podyskutowa o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Do陰cz do grupy Thermomix PL (spo貫czno嗆 ponad 154 000 os鏏) >>


Przygotowanie w Thermomix

1. Zamykamy naczynie miksuj帷e i uruchamiamy no瞠 obr. 8. Na wiruj帷e no瞠 wrzucamy obrane z帳ki czosnku, po堯wki cebuli, pietruszk i bazyli. Spadaj帷 na no瞠 poszatkuj si na drobne kawa貫czki.
2. Zatrzymujemy no瞠, dodajemy szczypt soli i wlewamy 鄉ietan 30% (najlepiej tak 10 minut wcze郾iej wyj皻 z lod闚ki, aby nie by豉 bardzo zimna). 20 sek. | obr. 10
3. Dalej za堯 motylek i rozpocznij ubijanie mas豉. (obr. 3,5) do czasu a powstanie mas這.

Wystarczy mas這 oddzieli od ma郵anki w koszyczku. Ma郵ank zachowaj - przyda si do wypiekania chleba lub bu貫k.

Mas這 mo瞠sz wykorzysta do smarowania chleba lub do innych przepis闚 np. chlebka zio這wego.


WSKAZ紟KA:
Pozosta這嗆 po ubijaniu mas豉 (zio這w ma郵ank) wykorzystaj do zrobienia ciasta na chleb lub bu貫czki zio這we.


安ietnie, 瞠 tutaj jeste! Mam 篡w nadziej, 瞠 zgo軼isz u nas na d逝瞠j.

Zapraszam do 郵edzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Je瞠li skorzystasz z naszego przepisu zach璚am Ci do wys豉nia zdj璚ia swojego dzie豉 na kontakt@kielkimaku.pl - Zdj璚ia (za Twoj zgod) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba si przepis?
Chcesz by informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Do陰cz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artyku? Podziel si z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Wytrawne ciasteczka jajeczne z 這sosiem i chrzanow piank Deserki amaretti Rura orzechowo-migda這wa,  trdelnik Chebki pita

rzeczy odnowa


Autor tej strony udost瘼nia przepisy za darmo. Korzystaj wi璚 z nich do woli.
Je瞠li udost瘼niasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupe軟e minimum jakie mo瞠sz zrobi, aby pokaza, 瞠 szanujesz prac innych.
Je瞠li serwis jest dla Ciebie pomocny pole go innym - b璠 Ci wdzi璚zni.
--- Powr鏒 do wyszukiwania przepis闚



Redakcja poleca: W jaki spos鏏 przechowujemy gotowe kie趾i?


Gotowe kie趾i zachowuj 鈍ie穎嗆 przechowywane w lod闚ce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywk. Nie u篡wamy plastikowych torebek, kt鏎e ca趾owicie odcinaj dop造w powietrza. Przed w這瞠niem do lod闚ki kie趾i powinny by suche. Dodatkowo dno pojemnika mo積a wy這篡 lignin lub papierowym r璚znikiem, kt鏎y absorbuje nadmiar wody. Papierowy r璚znik mo瞠 r闚nie pos逝篡 nam jako pokrywka przez pierwszy dzie, do czasu a woda odparuje. Kie趾i s wra磧iwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinni鄉y trzyma w dolnych partiach lod闚ki, gdzie panuje nieco wy窺za temperatura.



czytaj wi璚ej...


Inne artyku造 - ( 1 )

Antygrypina - cudowna mikstura na przezi瑿ienieOlejki w kuchniJak ugotowa soczewic - bez wcze郾iejszego namaczaniaZdrowie za grosz, czyli w豉sna hodowla kie趾闚