Masło ziołowo-czosnkowe


Popularne frazy: -> masło z thermomix, masło ziołowe, masło do ziołowego chlebka, smaczne masło, masło z ziołami, masło ziołowe do steka, przepisownia, masło ziołowe jak zrobić, piknik, śniadanie, grill, wielkanoc

Masło ziołowo-czosnkowe
 
 

Składniki:


- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula (przekrojona na pół)
- szczypta soli
- pęczek pietruszki (same listki)
- pęczek bazylii (same listki)
- 500-600ml śmietany 30%


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 161 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1. Zamykamy naczynie miksujące i uruchamiamy noże obr. 8. Na wirujące noże wrzucamy obrane ząbki czosnku, połówki cebuli, pietruszkę i bazylię. Spadając na noże poszatkują się na drobne kawałeczki.
2. Zatrzymujemy noże, dodajemy szczyptę soli i wlewamy śmietanę 30% (najlepiej taką 10 minut wcześniej wyjętą z lodówki, aby nie była bardzo zimna). 20 sek. | obr. 10
3. Dalej załóż motylek i rozpocznij ubijanie masła. (obr. 3,5) do czasu aż powstanie masło.

Wystarczy masło oddzielić od maślanki w koszyczku. Maślankę zachowaj - przyda się do wypiekania chleba lub bułek.

Masło możesz wykorzystać do smarowania chleba lub do innych przepisów np. chlebka ziołowego.


WSKAZÓWKA:
Pozostałość po ubijaniu masła (ziołową maślankę) wykorzystaj do zrobienia ciasta na chleb lub bułeczki ziołowe.


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Białe Brigadeirao Sok z malin + dżem malinowy Koreczki focaccia Krem czekoladowy nie tylko do tortów

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.



czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 2 )

Barów mlecznych nieprzemijający urokKilka sposobów na zagęszczenie sosu w ThermomixKiełki cebuliZakropiłem Maryśkę ... sami zobaczcie jak wyszło