Czy wiesz, że ...
Kiełki słonecznika - mają dużo cynku, żelaza oraz witaminy E. To też łatwo przyswajalne i zdrowe kwasy tłuszczowe. Hamują proces starzenia się komórek mózgowych.
Zobacz też:


Strona startowaStrona startowa
KontaktKontakt

KIELKISMAKU.PL

Polityka prywatnościPolityka prywatności
WspółpracaWspółpraca
Informacje o stronieInformacje o stronie

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy


Chrupiące gofry


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Popularne frazy: | *

przepis na Thermomix, ciasto do kawy, chrupiące gofry

Chrupiące gofry 


Ciasto na gofry:
- 2 jajka
- 180g mąki
- 160g mleka
- 50g oleju rzepakowego
- 70g cukru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 16g cukru waniliowego
- mała szczypta soli

Przygotowanie w Thermomix


1. W suchym i czystym naczyniu miksującym założyć motylek.
Ubić pianę z białek przy pomocy motylka (ok. 3min.| 3,5) - na sztywno.

2. Przełożyć pianę do miseczki. Do naczynia miksującego włożyć żółtka i pozostałe składniki wg kolejności podanej w przepisie. Wymieszać ciasto (30 sek. | obr. 4).

3. Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia.

4. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia.

5. Podajemy z bitą śmietaną, owocami i innymi dodatkami.
Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


Ciasteczka bankietowe Chlebki indyjskie NAANTorcik czekoladowy

Zobacz sekrety i diety

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania



Redakcja poleca: Czy Ty też masz już kamień do wypiekania pizzy?

Teraz zapewne zastanawiasz się jak go używać i czyścić ...
Kto raz spróbował pizzy wypiekanej na kamieniu nie wróci już nigdy do wypiekania na blaszkach. To zupełnie inna klasa wypiekania. Warto zainwestować w dobry kamień do pizzy, którego pokochasz za to, że idealnie piecze Ci pizzę, pięknie dopieka chleb czy bułki.
Poniżej podpowiemy Ci jak najlepiej zadbać o kamień do wypiekania pizzy, chlebów i bułeczek. Dobrze jest wiedzieć jak o niego zadbać w końcu to nasz kuchenny pomocnik.
Na dobrą opinię nie zasługuje się ot tak...

czytaj więcej...


Inne artykuły

Kiełki orkiszuKiełki rzodkiewkiKiełki amarantusa