Ciasto na gofry: |
Przygotowanie w Thermomix
2. Przełożyć pianę do miseczki. Do naczynia miksującego włożyć żółtka i pozostałe składniki wg kolejności podanej w przepisie. Wymieszać ciasto (30 sek. | obr. 4).
3. Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia.
4. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia.
5. Podajemy z bitą śmietaną, owocami i innymi dodatkami.
Smacznego!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów