Bezglutenowe chrupkie gofry ryżowe


Popularne frazy: ->

 

Składniki na 4 gofry:
- 140g mąki ryżowej
- 2 jajka
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
- 100g mleka
- szczypta soli
- 20-30g cukru brązowego
- łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)



Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 160 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix


1. W suchym i czystym naczyniu miksującym założyć motylek.
Ubić pianę z białek przy pomocy motylka (ok. 3min.| 3,5) - na sztywno.

2. Przełożyć pianę do miseczki. Do naczynia miksującego włożyć żółtka i pozostałe składniki wg kolejności podanej w przepisie. Wymieszać ciasto (30 sek. | obr. 4).

3. Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia.

4. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia.

5. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Mini szarlotki Błyskawica - sernik bez sera z brzoskwiniami Karpatka doskonała (Thermomix) Chałka - czarująca słodka buła

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.



czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 7 )

Musli na zdrowieKiełki rzodkiewkiPigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródkaCo jeść i pić zimą, by się rozgrzać