Bezglutenowe chrupkie gofry ryżowe

Popularne frazy: ->

 
  • Wybierz język

Składniki na 4 gofry:
- 140g mąki ryżowej
- 2 jajka
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
- 100g mleka
- szczypta soli
- 20-30g cukru brązowego
- łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)



Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 190 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix


1. W suchym i czystym naczyniu miksującym założyć motylek.
Ubić pianę z białek przy pomocy motylka (ok. 3min.| 3,5) - na sztywno.

2. Przełożyć pianę do miseczki. Do naczynia miksującego włożyć żółtka i pozostałe składniki wg kolejności podanej w przepisie. Wymieszać ciasto (30 sek. | obr. 4).

3. Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia.

4. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia.

5. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Fit placuszki Pasteis de nata Kawa mielona w Thermomix Chrzanowo-jajeczny sos do kanapek

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Czy wiesz, że ...

Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1


czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 6 )

Czy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia? Kiełki hodowane w woreczkach...Zaburzenia odżywiania - objawy, rodzaje, przyczynyZ jakich przyczyn może pojawić się krwawienie z nosa?