Składniki: Dodatki: |
Przygotowanie w Thermomix
1) Wszystkie składniki na paluszki w podanej kolejności wrzucamy do naczynia miksującego ( 30sek. | obr. 6 ).
2) Wyrobione ciasto wyjmujemy z naczynia miksującego. Formujemy wałek grubości 2-3 cm. Dzielimy na kawałki wielkości solidnych kopytek. Dalej z każdego kawałka ręcznie formujemy paluszki grubości ok. 1 cm.
3) Uformowane paluszki układamy na blaszce do pieczenia lub na macie silikonowej. Za pomocą pędzelka smarujemy paluszki rozbitym jajkiem z łyżką wody lub oliwą z oliwek.
4) Umieszczamy w piekarniku i pieczemy na złoty kolor. Temperatura 180 stopni C. (czas około 15 min.)
Paluszki genialnie sprawdzą się na imprezach jako "zagrycha" wraz z różnymi dipami.
Smacznego!
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów