Składniki: Dodatki: |
Przygotowanie w Thermomix
1. Do suchego naczynia miksującego wrzuć 100g orzechów włoskich. ( 10 sek. | obr. 10)
2. Dodaj pozostałe składniki ( 15 sek. | obr. 6). Po czym otwórz naczynie miksujące i zamieszaj kopystką. Dalej ponownie (15 sek. | obr. 6).
3. Tak przygotowane ciasto wyjmij, zawiń w folię i włóż do lodówki na ok. 30 min.
4. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
Przygotuj foremki na babeczki posmaruj je tłuszczem i posyp drobno zmieloną bułką tartą. Bez tego jest raczej niemożliwym wyjęcie ich całych z foremek - babeczki są bardzo delikatne i kruche.
5. Ciastem wylepiaj foremki na babeczki.
6. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 10 minut.
Delikatny i aromatyczny smak babeczek bezbłędnie będzie współgrał z czekoladowym kremem, a lekkości doda im ukryta w kremie mała słodka beza.
7. Przygotuj krem czekoladowy. -> Tutaj przepis
Kiedy babeczki wystygną i krem przestygnie - na środek każdej babeczki układamy małą bezę z niewielką ilością kremu i pokrywamy ją kremem czekoladowym.
Dalej aby uzyskać lepszy efekt babeczki można ozdobić (np. płatkami migdałów lub innymi dodatkami).
Wskazówki:
# Babeczki można też połączyć z innymi kremami do ciast. Warto poeksperymentować aby stworzyć własną kompozycję smakową.
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów