Pasta słonecznikowo-jabłkowa do kanapek

(półsłodka pasta do kanapek)

Popularne frazy: ->

 
  • Wybierz język

Składniki:

- 120g pestek ze słonecznika łuskanych
- 1 jabłko (bez gniazd pokrojone na osiem części, dobrze umyte mogą być bez obierania)
- 1 mała cebula (obrana i przekrojona na pół)
- mała szczypta cynamonu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka miodu



Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 187 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1) Na pokrywie thermomix-a ustaw szklankę. Uruchom wagę. Odważ potrzebną ilość słonecznika. Słonecznik umieść na suchej rozgrzanej patelni, podgrzej go i podpiecz - uważaj aby się nie przypalił.

2) W naczyniu miksującym umieść cebule rozcięte na pół. Rozdrabniamy ( czas 3 sek. | obr. 8 )

3) Kopystką zgarnij rozdrobnioną cebulę ze ścianek naczynia. Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek. Podduszamy cebulkę. ( 3,5min. | temp. 120 stopni | obr. 2 )

4) Dodaj jabłko pokrojone na osiem części. Rozdrabniamy ( 4sek. | obr. 5 )

5) Otwórz naczynie miksujące. Kopystką zgarnij jabłko do środka naczynia. Prażymy ( 3min. | temp. 100 stopni C | obr. 2 )

6) Do zawartości naczynia miksującego dodaj podprażony słonecznik i miód. Łączymy wszystko w pastę ( 15-20 sek. | obr. 8-10 ) Jeżeli pasta jest zbyt sucha dodajemy odrobinę soku z jabłek i jeszcze mieszamy.

7) Pastę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce.



Smacznego!



Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Paszteciki Ciasto na makaron domowy Tarta z budyniem truskawkowym (Thermomix) Bułeczki Mr Ziarenko

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Kiełki soczewicy czerwonej

(Wystarczy ją wykiełkować, aby uzyskać sto razy większą ilość wartościowych składników...)

W słoiczku do kiełkowania nasion soczewicę wykiełkujesz już w 2-3 dni.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 1 )

Kiełki w słoiku - to bajecznie prosteZdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełkówSklep ze zdrową żywnością - moda czy konieczność?Pomysł na świąteczną dekorację ...