Składniki: |
Przygotowanie w Thermomix
1) Na pokrywie thermomix-a ustaw szklankę. Uruchom wagę. Odważ potrzebną ilość słonecznika. Słonecznik umieść na suchej rozgrzanej patelni, podgrzej go i podpiecz - uważaj aby się nie przypalił.
2) W naczyniu miksującym umieść cebule rozcięte na pół. Rozdrabniamy ( czas 3 sek. | obr. 8 )
3) Kopystką zgarnij rozdrobnioną cebulę ze ścianek naczynia. Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek. Podduszamy cebulkę. ( 3,5min. | temp. 120 stopni | obr. 2 )
4) Dodaj jabłko pokrojone na osiem części. Rozdrabniamy ( 4sek. | obr. 5 )
5) Otwórz naczynie miksujące. Kopystką zgarnij jabłko do środka naczynia. Prażymy ( 3min. | temp. 100 stopni C | obr. 2 )
6) Do zawartości naczynia miksującego dodaj podprażony słonecznik i miód. Łączymy wszystko w pastę ( 15-20 sek. | obr. 8-10 ) Jeżeli pasta jest zbyt sucha dodajemy odrobinę soku z jabłek i jeszcze mieszamy.
7) Pastę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce.
Smacznego!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów