Czy wiesz, że ...
Zielona herbata i temperatura zaparzania.
Pamiętaj! Najbardziej istotnym elementem podczas parzenia zielonej herbaty jest temperatura wody - nie możesz jej dopuścić do wrzenia. Ta delikatna herbata, inaczej niż czarna, wymaga niższej temperatury. Jeśli woda będzie zbyt gorąca jej słodkawy smak zamieni się w gorycz. Idealna temperatura wody do parzenia zdrowej i smacznej zielonej herbaty powinna zawierać się w przedziale 60-85 st. Celsjusza.
Zobacz też:


KIELKISMAKU.PL

Strona startowaStrona startowa
WiadomościWiadomości
Nasza czytelnia (do kawki)Nasza czytelnia (do kawki)
KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
Inne artykułyInne artykuły
WspółpracaWspółpraca
Polityka prywatnościPolityka prywatności

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

JAK HODOWAĆ ...

Szukaj (kiełki informacje)Szukaj (kiełki informacje)

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

LINKI

PartnerzyPartnerzy




Pasta słonecznikowo-jabłkowa do kanapek

(półsłodka pasta do kanapek)

Popularne frazy: ->



Składniki:

- 120g pestek ze słonecznika łuskanych
- 1 jabłko (bez gniazd pokrojone na osiem części, dobrze umyte mogą być bez obierania)
- 1 mała cebula (obrana i przekrojona na pół)
- mała szczypta cynamonu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka miodu



Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>

Przygotowanie w Thermomix

1) Na pokrywie thermomix-a ustaw szklankę. Uruchom wagę. Odważ potrzebną ilość słonecznika. Słonecznik umieść na suchej rozgrzanej patelni, podgrzej go i podpiecz - uważaj aby się nie przypalił.

2) W naczyniu miksującym umieść cebule rozcięte na pół. Rozdrabniamy ( czas 3 sek. | obr. 8 )

3) Kopystką zgarnij rozdrobnioną cebulę ze ścianek naczynia. Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek. Podduszamy cebulkę. ( 3,5min. | temp. 120 stopni | obr. 2 )

4) Dodaj jabłko pokrojone na osiem części. Rozdrabniamy ( 4sek. | obr. 5 )

5) Otwórz naczynie miksujące. Kopystką zgarnij jabłko do środka naczynia. Prażymy ( 3min. | temp. 100 stopni C | obr. 2 )

6) Do zawartości naczynia miksującego dodaj podprażony słonecznik i miód. Łączymy wszystko w pastę ( 15-20 sek. | obr. 8-10 ) Jeżeli pasta jest zbyt sucha dodajemy odrobinę soku z jabłek i jeszcze mieszamy.

7) Pastę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce.



Smacznego!




Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:

Placuszki z ricottyDomowy serek a'la ricottaTagliatelle z polędwicą wieprzową w sosie śliwkowo-grzybowym

rzeczy odnowa

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: 20 jadalnych produktów zabijających cellulit

Wiecie, że jedzenie może sprawić, że będziemy mieć cellulit? Albo może nam powstawanie cellulitu ograniczyć! Tak mówiąc prosto: warto wiedzieć co jeść, bo jedzenie albo karmi cellulit albo go zabija!
Przeczytaj informacje z pierwszej ręki

czytaj więcej...


Inne artykuły

Pizza domowa ... Kiełki amarantusaCzęsto zadajesz sobie pytanie - jak przyprawiać kasze?