Składniki:
|
Przygotowanie w Thermomix
1) Masło, pastę bulionową, wodę, mąkę, żółtko umieść w naczyniu miksującym (5-6 min. | temp. 90 stopni C | obroty 2) Gdy sos osiągnie 90 stopni C dodaj śmietanę, sok z cytryny, otartą skórkę z cytryny i cukier (1 min. obr. 2-3)
Po dodaniu śmietany sosu już nie gotujemy.
2) Podajemy do ryby lub kurczaka.
Wskazówki:
# Uważaj, aby w soku z cytryny nie było pestki, bo sos będzie gorzki
# Sos można jeszcze samemu dosmaczyć używając pieprzu ziołowego i koperku
Smacznego!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów