Pierogi z serem ricotta (na s這dko)


Popularne frazy: -> pierogi, przepis na pierogi, ciasto na pierogi, thermomix przepis na pierogi, pierogi na s這dko przepis na thermomix, s這dkie pierogi, pierogi z ricott, pierogi z serem, obiad

Pierogi z serem ricotta (na s這dko)
 
 

Sk豉dniki na farsz:


- 400g sera ricotta (przygotowanego w TM )
- 2 鄴速ka
- 3 造瞠czki cukru (mo積a zmniejszy/zwi瘯szy ilo嗆 i dopasowa do w豉snego smaku)
- 造瞠czka cukru waniliowego (przygotowanego w TM)
- szczypta soli
- 1 造磬a soku z cytryny

Sk豉dniki na ciasto:


- 330g m彗i pszennej
- 150-180g ma郵anki (mo瞠 to by ma郵anka wprost z ubijania mas豉 w TM)
- 20g oleju
- 造瞠czka mas豉 (wykonanego w TM)
- szczypta soli


Sk豉dniki na sos:


- g瘰ta 鄉ietana lub jogurt
- mi鏚 (do smaku)
- mielony cynamon (do smaku)
- rodzynki (namoczone wcze郾iej)




Chcesz by informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Do陰cz do grupy VIP >>


Chcesz 篡wo podyskutowa o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Do陰cz do grupy Thermomix PL (spo貫czno嗆 ponad 161 000 os鏏) >>


Przygotowanie w Thermomix

Przygotowanie farszu:


1. Wszystkie sk豉dniki na farsz umie嗆 w naczyniu, dok豉dnie wymieszaj (1min. | obr. 4-5). Je瞠li u篡jesz innego sera ni wspomniana ricotta to w przypadku zwyk貫go twarogu trzeba wyd逝篡 czas aby ser si zmieli dok豉dnie. Ricotta zaproponowana w tym przepisie i wykonana domowym sposobem nie wymaga mielenia. B璠zie te smaczniejsza bo znacznie mniej kwa郾a od twarogu.

2. Przygotowany farsz prze這篡 do miseczki i umie軼i w lod闚ce do czasu wykonywania pierog闚.

Przygotowanie sosu:


1. Wszystkie sk豉dniki bez rodzynek umie軼i w naczyniu miksuj帷ym i dok豉dnie wymiesza (30sek. | obr. 2-3) Przygotowany sos przyprawi do smaku prze這篡 do miseczki i umie軼i w lod闚ce.
2. Rodzynki zala wrz徠kiem i odczeka a si namocz. Po陰czy z sosem.


Przygotowanie cista:


Przed przygotowaniem ciasta dobrze jest wykona pachn帷e domowe mase趾o z 鄉ietany 30%. Wtedy zar闚no ma郵anka jak i cz窷 mas豉 wykorzystamy w poni窺zym przepisie. Przy okazji nie b璠zie trzeba my naczynia miksuj帷ego po ubijaniu mas豉 i przed wyrabianiem ciasta.

1. Pozostaw troch ma郵anki z ilo軼i wskazanej w przepisie tak aby w razie potrzeby dola j gdy ciasto oka瞠 si zbyt suche. Zawsze lepiej dola j p騧niej podczas wyrabiania ni uzyska zbyt lu幡e ciasto i naprawia go m彗 :)
Wszystkie sk豉dniki na ciasto umie嗆 w naczyniu miksuj帷ym (2min. | obr. 3-4).
2. Gotowe ciasto wyj望 z naczynia umie軼i w misce pod przykryciem i rozpocz望 przygotowanie pierog闚.
3. Ciasto rozwa趾owa wyci望 k馧ka na 鈔odku umie軼i farsz, uformowa pierogi. Gotowa w wi瘯szym garnku na 鈔ednim ogniu we wrz帷ej wodzie przez 3-5 min. w zale積o軼i od grubo軼i ciasta.
4. Podawa na ciep這, polane sosem z rodzynkami.


Smacznego!


安ietnie, 瞠 tutaj jeste! Mam 篡w nadziej, 瞠 zago軼isz u nas na d逝瞠j.

Zapraszamy do 郵edzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Je瞠li skorzystasz z naszego przepisu zach璚amy Ci do wys豉nia zdj璚ia swojego dzie豉 na kontakt@kielkimaku.pl - Zdj璚ia (za Twoj zgod) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba si przepis?
Chcesz by informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Do陰cz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artyku? Podziel si z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Chlebki indyjskie NAAN Mas這 klarowane z Thermomix R騜ane ciasto ucierane z owocami Szybki deser jogurtowy

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udost瘼nia przepisy za darmo. Korzystaj wi璚 z nich do woli.
Je瞠li udost瘼niasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupe軟e minimum jakie mo瞠sz zrobi, aby pokaza, 瞠 szanujesz prac innych.
Je瞠li serwis jest dla Ciebie pomocny pole go innym - b璠 Ci wdzi璚zni.
--- Powr鏒 do wyszukiwania przepis闚



Redakcja poleca: Czy wiesz, 瞠 ...

Za spo篡waniem kie趾闚 przemawiaj te liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, za 100 g skie趾owanej soczewicy to a 18 mg wit. C!

字ednio, w skie趾owanych nasionach mamy :
600% wi璚ej witaminy C
300% wi璚ej witamin A i B2
200% wi璚ej witaminy B6
50 % wi璚ej witaminy B5
25 % wi璚ej witaminy PP
20% wi璚ej witaminy B1


czytaj wi璚ej...


Inne artyku造 - ( 7 )

Musli na zdrowiePigwa - niedoceniany owoc z mojego ogr鏚kaCo je嗆 i pi zim, by si rozgrzaKie趾i rzodkiewki