Czy wiesz, że ...
Kiełki najlepiej jeść na surowo i większość z Was zapewne dodaje je głównie do kanapek lub posypuje nimi kanapki. Jednak niektóre z nich takie jak kiełki fasoli, soczewicy, fasolki mung, czy ciecierzycy dobrze jest lekko podgotować na parze. Podczas krótkiego gotowania na parze nie stracą one zbyt wielu składników, a staną się łatwiej strawne.
Zobacz też:

fotel merano

cobu design produkty fotele sofy merano armchair producent ton kategoria katalogi i karty produktowe pdf middot skontaktuj się z nami ul porcelanowa katowice


KontaktKontakt

KIELKISMAKU.PL

Polityka prywatnościPolityka prywatności
Informacje o stronieInformacje o stronie
WspółpracaWspółpraca

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy


Pierogi leniwe


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Popularne frazy: | *

leniwe przepis na thermomix

Pierogi leniwe 


Składniki:

- 400g sera ricotta (przygotowanego w TM ) lub zwykłego twarogu
- 1 całe jajko
- 190g mąki pszennej typ 500-650
- szczypta soli
- mąką pszenna dodatkowa do oprószenia stolnicy podczas przygotowania



Przygotowanie w Thermomix

Przygotowanie:
1. Garnek z wodą postaw na ogień aby woda się zagotowała. Do wody dodaj pół łyżeczki soli.

2. Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksującym, dokładnie wymieszaj (ok.45sek. | obr. 3). Sprawdź konsystencję ciasta i jeżeli jest zbyt luźne dodaj jeszcze mąki i ponownie zamieszaj (5sek | obr. 3).

3. Gotowe ciasto wyjmij z naczynia miksującego przy pomocy kopystki na oprószoną mąką stolnicę. Uformuj wałki o średnicy ok. 2 cm i pokrój na cząstki 1 do 2 cm (ukośnie jak na kopytka).

4. Gotuj w osolonej wrzącej wodzie przez 2-3 minuty od wypłynięcia na wierzch.

5. Podajemy na ciepło polane masłem roztopionym z bułką tartą na słodko lub słono.





Smacznego!




Doskonałe na prezent rosyjskie kosmetyki na cellulitową pomarańczową skórkę.



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


Sok z malin + dżem malinowyBułki z kiełków pszenicyBułeczki z pieczarkami i suszonymi pomidorami

Codzienne wyjazdy Holandia

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania



Zobacz wybrany artykuł z naszej czytelni...

Inne artykuły

Kiełki amarantusaKiełki lucerny (Kiełki alfalfa)Kiełki soczewicy czerwonej