Pierogi leniwe


Popularne frazy: -> leniwe przepis na thermomix

Pierogi leniwe
 
 

Składniki:

- 400g sera ricotta (przygotowanego w TM ) lub zwykłego twarogu
- 1 całe jajko
- 190g mąki pszennej typ 500-650
- szczypta soli
- mąką pszenna dodatkowa do oprószenia stolnicy podczas przygotowania




Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 161 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

Przygotowanie:
1. Garnek z wodą postaw na ogień aby woda się zagotowała. Do wody dodaj pół łyżeczki soli.

2. Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksującym, dokładnie wymieszaj (ok.45sek. | obr. 3). Sprawdź konsystencję ciasta i jeżeli jest zbyt luźne dodaj jeszcze mąki i ponownie zamieszaj (5sek | obr. 3).

3. Gotowe ciasto wyjmij z naczynia miksującego przy pomocy kopystki na oprószoną mąką stolnicę. Uformuj wałki o średnicy ok. 2 cm i pokrój na cząstki 1 do 2 cm (ukośnie jak na kopytka).

4. Gotuj w osolonej wrzącej wodzie przez 2-3 minuty od wypłynięcia na wierzch.

5. Podajemy na ciepło polane masłem roztopionym z bułką tartą na słodko lub słono.





Smacznego!




Doskonałe na prezent rosyjskie kosmetyki na cellulitową pomarańczową skórkę.


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Pijana zakonnica (przepis na Thermomix) Ziołowe bułeczki z pasztetem z nutą chrzanu Mini szarlotki Pierogi z truskawkami (na słodko)

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Kiełki brokuła


Kiełki brokuła (Brassica) zawierają bardzo duże ilości sulfofranu, dzięki czemu wykazują silne działanie przeciwnowotworowe. Warto wiedzieć, że zawartość sulfofranu w kiełkach jest 20 do 30 razy większa niż w dojrzałej roślinie.
Ponadto kiełki brokuła pomagają obniżyć ciśnienie krwi, zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu, a także dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy.

Badania wskazują również na to, iż zawarte w kiełkach brokuła substancje antybakteryjne zwalczają szczepy bakterii Helicobacter pylori, których obecność w organizmie zwiększa ryzyko wystąpienia takich schorzeń jak zapalenie żołądka typu B (mogące prowadzić do powstania nowotworu) i wrzody trawienne.

Kiełki brokuła to pierwszy kandydat do surówek i kanapek - pikantne w smaku.
Najwięcej sulfofranu znajduje się w młodych, 4-5 dniowych siewkach. Zbyt długie przechowywanie w lodówce powoduje utratę tej cennej substancji, dlatego też najlepiej jest spożywać świeżo wyhodowane kiełki brokuła.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 7 )

Kiełki rzodkiewkiPigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródkaCo jeść i pić zimą, by się rozgrzaćMusli na zdrowie