Składniki: |
Przygotowanie w Thermomix
Przygotowanie:
1. Garnek z wodą postaw na ogień aby woda się zagotowała. Do wody dodaj pół łyżeczki soli.
2. Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksującym, dokładnie wymieszaj (ok.45sek. | obr. 3). Sprawdź konsystencję ciasta i jeżeli jest zbyt luźne dodaj jeszcze mąki i ponownie zamieszaj (5sek | obr. 3).
3. Gotowe ciasto wyjmij z naczynia miksującego przy pomocy kopystki na oprószoną mąką stolnicę. Uformuj wałki o średnicy ok. 2 cm i pokrój na cząstki 1 do 2 cm (ukośnie jak na kopytka).
4. Gotuj w osolonej wrzącej wodzie przez 2-3 minuty od wypłynięcia na wierzch.
5. Podajemy na ciepło polane masłem roztopionym z bułką tartą na słodko lub słono.
Smacznego!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów