Dla kogo dieta pudełkowa?
Dla kogo dieta pudełkowa?




W coraz to bardziej zapracowanym i zajętym społeczeństwie, wolny czas staje się na wagę złota. To samo dotyczy przygotowywania posiłków, zwłaszcza jeśli nasza dieta podlega jakimkolwiek ograniczeniom.




Właśnie dlatego catering dietetyczny cieszy się taką popularnością. To świetne rozwiązanie dla osób zapracowanych lub po prostu dla tych, którym samodzielne przygotowanie dietetycznych posiłków sprawia wiele trudności.
Na rynku istnieje całe mnóstwo firm zajmujących się przygotowywaniem pysznych i pełnowartościowych diet z dowozem do klienta. Problem mogą mieć tylko osoby zamieszkujące małe miejscowości znacznie oddalone od dużych aglomeracji. Jeśli natomiast ten problem nas nie dotyczy i finalnie zdecydujemy się na zamówienie diety pudełkowej czeka nas inny problem... ten z wyborem. O ile już pewnym standardem są opcje vege, vege plus ryba, standard i sport oraz te ograniczane ilością kalorii na przykład dieta 1000 kalorii lub 1200 kalorii, to jeszcze istnieje cała gama diet dla osób z alergiami pokarmowymi. Co więcej często możemy je miksować wybierając opcję bezglutenową 1500 kalorii lub wegetariańska 1800 kalorii.
Dla kogo jaka dieta?
dieta niskokaloryczna - dla osób chcących schudnąć, czyli doprowadzić do utraty masy ciała poprzez wykorzystanie w daniach produktów niskotłuszczowych oraz tych bogatych w pełnowartościowe białko i błonnik, który przyśpiesza metabolizm
dieta wegetariańska - dla osób, które chcą wyłączyć ze swojej diety wszystkie gatunki mięsa oraz ryb, dużo w niej nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz zastępujących białko roślin strączkowych;
dieta sportowa - dieta wysokokaloryczna dla osób prowadzących aktywny tryb życia, aktywnych fizycznie;
dieta bezglutenowa - dla osób z nietolerancją glutenu lub tych, które chcą ograniczyć jego spożycie, dieta ta ogranicza do minimum spożycie produktów pszenicznych, żytnich i jęczmiennych zastępując je gryką, kukurydzą, prosem, ryżem albo amarantusem;
dieta bezlaktozowa - dla osób z nietolerancją laktozy, gdzie produkty mleczne zastąpione są ich roślinnymi substytutami na przykład przetworami z mleka sojowego, łagodzi dolegliwości związane z nietolerancją takie jak bóle brzucha czy wzdęcia; dieta montignaca - dieta oparta o produkty z niskim indeksem glikemicznym, czyli głownie tymi naturalnymi, nie przetworzonymi, które mają mały wpływ na poziom glukozy we krwi.







Inne artykuły - ( 2 )

Czy Ty też masz już kamień do wypiekania pizzy?Zakropiłem Maryśkę ... sami zobaczcie jak wyszłoBarów mlecznych nieprzemijający urokKtóre kiełki najłatwiej jest wyhodować, a które mogą sprawiać kłopoty początkujacym?

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:

Chlebki indyjskie NAANBułeczki z pieczarkami i suszonymi pomidoramiGroszek ptysiowyCzekoLAdoWA

Codzienne wyjazdy Holandia

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania przepisów