Kremowa pasta śródziemnomorska
Popularne frazy: -> Krem z ricotty i bazylii, krem do pieczywa, bazylia przepis, przepis ze świeżej bazylii, bazylia superfoods, bakteriobójczy, przeciwzapalny i grzybobójczy krem, piknik, śniadanie, grill
| |
Składniki
- 200g serka ricotta wykonanego w TM (lub biały półtłusty twaróg)
- pół pęczka świeżej bazylii
- 5 suszonych pomidorów
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
|
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>
Przygotowanie w Thermomix
1) Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksującym. Miksuj na gładką masę. ( 5 sek. | obr. 8-10), otwórz naczynie miksujące, kopystką zrzuć pastę z brzegów, zamknij i ponownie zmiksuj ( 10-15 sek. | obr. 5-6). Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Pasta wspaniale smakuje z pełnoziarnistym pieczywem. Również dobrze sprawdzi się jako sos do świeżych warzyw.
Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>
Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!
Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor:
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów
Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?
Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje.
Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.
czytaj więcej...