Pasta kanapkowa z solonych śledzi

Popularne frazy: -> pasta, śniadanie, kolacja, na kanapkę, śledzie, ze śledzi, śledziowa, bankiet, przystawki, dodatki, impreza, piknik



Pasta kanapkowa z solonych śledzi
 
 

Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutaj


Składniki
- 250g solonych śledzi
- 40g cebuli (przekrojonej na pół)
- 80g ogórków korniszonów (pokrojone na kawałki 1-2 cm)
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 100g masła
- szczypta pieprzu czarnego mielonego do smaku
- (opcjonalnie) można dodać jedno obrane jabłko pokrojone w drobną kosteczkę





Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie:
1) Do naczynia miksującego wrzucić cebulę przekrojoną na pół. Rozdrobnić. ( 3 sek. | obr. 5 ).

2) Kopystką zgarnąć cebulę ze ścianek naczynia miksującego. Dodać pozostałe składniki i miksować na jednolitą masę. ( ok. 15 sek. | obr. 6 ).

3) Pastę przełożyć do miseczki i przechowywać w lodówce. Świetny dodatek do kanapek, zakąsek, krakersów.

Świetnie sprawdzi się na imprezowym stole. Smacznego!






Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Ciasteczka bankietowe Różane ciasto ucierane z owocami Koncentrat i dżem z pigwy lub pigwowca Stefanka - miodownik

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 3 )

Często zadajesz sobie pytanie - jak przyprawiać kasze?Jak dobrze przygotować łososia?Pierogi Pizza domowa ...