Białe Brigadeirao

(brazylijski przysmak)

Popularne frazy: -> ciasto na parze, brazylijski przysmak, biała czekolada, skondensowane mleko, jajka, deser z białą czekoladą



 

Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutaj


Składniki:


- 250g białej czekolady
- 100g mleka 3.2%
- 5 jajek
- ok. 500g słodzonego mleka skondesowanego
- 50g masła


Dekoracja:


- 50-100g białej czekolady


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie w Thermomix

1. W naczyniu miksującym umieść 250g białej czekolady. Rozdrobnić. (5 sek. | obr. 8).

2. Dodaj 100g mleka, 5 jajek, 500g słodzonego skondensowanego mleka, 50g masła. Wymieszać dokładnie. (30 sek. | obr. 5)

3. Przygotuj silikonową formę mieszczącą się w Varomie. Zawartość naczynia przelej do formy i umieść w Varomie.

4. Naczynie miksujące umyj. Dodaj 1300g wody. Zamknij naczynie miksujące. Ustaw Varomę do parowania. ( 60min. | temp. Varoma | obr. 1 )

5. Gotowe ciasto szczelnie przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce na 2h.

Przed podaniem posypujemy otartą białą czekoladą.




Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Toskański makaron PICI Tigelada Sałatka hiszpańska Sernik gotowany z musem z owoców borówki

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Czy wiesz, że ...

Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1


czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 1 )

KiełkiSmaku to kuchenne eksperymenty - odkrywanie nowych smaków i zaskakujących kombinacji...Kiełki w słoiku - to bajecznie prosteŚledzik, ostatki - koniec karnawału!Pomysł na świąteczną dekorację ...