Wytrawna kruszonka

Popularne frazy: -> Kruszonka wytrawna, przepis na kruszonkę, jak zrobić kruszonkę, thermomix kruszonka, kruszonka do ciasta wytrawnego, dodatek do warzyw gotowanych



Wytrawna kruszonka
 
 

Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutaj


Składniki



- 2 ząbki czosnku
- 10g natki pietruszki (tylko liście)
- 100g mąki krupczatki
- 1 łyżeczka proszku z suszonych grzybów
- 2 łyżki bułki tartej
- szczypta soli
- szczypta pieprzu czarnego
- 70g masła





Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie w Thermomix

1) Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć czosnek i natkę pietruszki, rozdrobnić (3 sek. | obr. 8.)

Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.

2) Dodać pozostałe składniki. (10 sek. | obr. 6).

3) Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
Piec około 15 minut. Pozostawić do przestygnięcia. Pokruszyć.

4) Przesypać do miseczki lub słoiczka, szczelnie zamknąć i umieścić w lodówce lub wykorzystać bezpośrednio w przepisie gdzie jest wymagana.





Wskazówki:




- kruszonkę wykorzystać w innych daniach, np. jako dodatek do wytrawnych babeczek lub do posypania warzyw gotowanych na parze. Świetnie też będzie komponowała się z wytrawnymi zapiekankami. Doskonały dodatek do warzyw przygotowywanych na grillu.



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor:
Bułki z kiełków pszenicy Tagliatelle z polędwicą wieprzową w sosie śliwkowo-grzybowym Baklava Sok z malin + dżem malinowy

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Kiełki rzodkiewki

Kiełki rzodkiewki (Raphanus sativus) opinię wspaniałego leku na przeziębienie zawdzięczają nie tylko dużej zawartości witaminy C (zawierają jej 2,5 raza więcej niż korzeń rzodkiewki), ale również działaniu wykrztuśnemu.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 5 )

Jak wyhodować kiełki w domu?Świat poduszekMiód gryczany - płynne złoto z naszych pasiekKiełkowanie prostsze niż myślisz...