Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutajSyrop z mięty pieprzowej swoją popularność zyskał głównie z tytułu dodawania go do drinków, deserów i lemoniady. Świetnie orzeźwia, ale nie jest to jego największa zaleta. Taki syrop doskonale wspiera odporność i pomaga w dolegliwościach trawiennych. Składniki:- 10 sporych garści liści mięty pieprzowej (ok.100g) - kilka owoców czereśni lub wiśni (mogą być suszone jak nie ma na nie sezonu) - 500g wody - 200-250g cukru - 100g płynnego miodu Przechowywanie:- pasteryzowane (jak przetwory w słoikach) można przechowywać bardzo długo. - bez pasteryzacji ok 3 miesiące w lodówce. PrzeciwwskazaniaCzyli kto nie powinien używać tego syropu. Z całą pewnością osoby, które są uczulone na któryś ze składników. |
Przygotowanie w urządzeniu Thermomix
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów