Antygrypina - cudowna mikstura na przeziębienie |
Myślałeś już jak możesz się zabezpieczyć przed chorobą, która szybko i niezauważalnie przychodzi do nas już wczesną jesienią? Na pewno teraz pierwszą rzeczą jaka przyszła ci do głowy jest czosnek. Czosnek - tak owszem, warto jeść w sezonie przeziębień i grypy, ale jak się okazuje sam czosnek może być za mało. Poza tym czosnek jedzony w dużych ilościach jest bardzo ciężkostrawny i obciążający dla Twojej wątroby, więc nie polecamy zjadania go główkami.
Czosnek w połączeniu z cytryną, grapefruitem i miodem - to zdrowa zabójcza dawka dla wrogów naszego organizmu! To eliksir, który wzmocni Twój organizm i ochroni go przed zachorowaniem na grypę i nie tylko!
Jeśli więc zależy Ci na zdrowiu Twoim i Twoich bliskich zrób sobie antygrypinę i pij ją regularnie, w ten sposób wzmocnisz organizm i uchronisz się przed przeziębieniem i grypą.
Antygrypinę należy trzymać w lodówce i pić codziennie po jednej dużej łyżce.
Jeśli masz Thermomix lub inny blender, masz o połowę roboty mniej - zerknij - przepis na Thermomix.
Jak widzisz wszystkie składniki z tego przepisu zmieszane razem tworzą bombę, która wymiecie z Twojego organizmu wszystkie oznaki przeziębienia i uchroni Cię przed jego powrotem w najbliższym czasie.
Grapefruit zawiera duże ilości witaminy C, wapń, potas, magnez, a także witaminy z grupy B i "eliksir" młodości wit. E.
Grapefriut ma też właściwości przeciwnowotworowe, przeciwgrzybicze, antybakteryjne, wzmacniające organizm, wspomaga odchudzanie.
Cytryna zawiera witaminę C, beta-karoten, witaminy z grupy B, E, potas, magnez, sód i żelazo.
Cytryna ma właściwości wzmacniające, oczyszczające, przeciwnowotworowe, pobudzające trawienie.
Czosnek, znany jako najsilniejszy naturalny antybiotyk zawiera: flawonoidy, witaminy z grupy B, adenozynę, cukry, pektyny, związki śluzowe i sole mineralne (związki wapnia, żelaza, magnezu, selenu i fosforu).
Czosnek ma właściwości przeciwzakrzepowe, wzmacniające, przeciwgrzybicze, antywirusowe, antynowotworowe.
Miód(ale tylko ten naturalny!) zawiera witaminy z grupy B, sporo potasu, fosforu, magnezu i wapnia.
Miód ma właściwości odżywcze, bakteriobójcze, wzmacniające.
Czy po tym wszystkim wiesz już co robić? Myk do lodówki po wszystkie składniki (bo założę się, że je masz). Thermomiks na stół i do dzieła! Bądź zdrów!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów