przepisy na Thermomix kiełki zdrowa żywność
Instagram przepisy na Thermomix Thermomix facebook kielkismaku
Thermomix inspiracje przepisy

KIELKISMAKU.PL

Strona startowaStrona startowa
WiadomościWiadomości
Nasza czytelnia (do kawki)Nasza czytelnia (do kawki)
KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
Inne artykułyInne artykuły
WspółpracaWspółpraca
Polityka prywatnościPolityka prywatności

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

JAK HODOWAĆ ...

Szukaj (kiełki informacje)Szukaj (kiełki informacje)

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Zielona herbata i temperatura zaparzania.
Pamiętaj! Najbardziej istotnym elementem podczas parzenia zielonej herbaty jest temperatura wody - nie możesz jej dopuścić do wrzenia. Ta delikatna herbata, inaczej niż czarna, wymaga niższej temperatury. Jeśli woda będzie zbyt gorąca jej słodkawy smak zamieni się w gorycz. Idealna temperatura wody do parzenia zdrowej i smacznej zielonej herbaty powinna zawierać się w przedziale 60-85 st. Celsjusza.
Zobacz też:


Wyszukaj przepisu na naszej stronie:

Wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:

Podobne wyszukiwania: Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Pierogi | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix

Paszteciki | kielkismaku.pl Urocze bułeczki na sezon gillowy | kielkismaku.pl Ciasteczka bankietowe  | kielkismaku.pl Klasyczne brownie z orzechami | kielkismaku.pl Majonez domowy | kielkismaku.pl Pasta kanapkowa z solonych śledzi | kielkismaku.pl Jajka z kiełkami | kielkismaku.pl Chlebek ziołowy | kielkismaku.pl Szybki deser jogurtowy | kielkismaku.pl

Redakcja poleca:
Co chcesz dziś ugotować? Oswajamy cookidoo.pl

Co chcesz dziś ugotować? Oswajamy cookidoo.pl 28 lutego na platformie cookidoo zaszły bardzo poważne zmiany. Mocno rozbudowano platformę z przepisami dedykowaną dla urządzenia Thermomix.
Poniższa informacja ułatwi pierwsze kroki z nową platformą.
Platforma cały czas się zmienia - poniższe informacje również będą się zmieniały, tak aby w miarę możliwości naprowadzić użytkowników cookidoo na najsprawniejszą drogę poruszania się po aplikacji.


 »» czytaj więcej




Domowy serek a'la ricotta z pesto | kielkismaku.pl Bułeczki hamburgerowe | kielkismaku.pl Jesienne bułeczki drożdżowe z sezonowymi owocami | kielkismaku.pl Niezły kwiatek na śniadanie - stokrotka | kielkismaku.pl Ciastka - marchewkowe wspomnienie jesieni | kielkismaku.pl Wielkanocne paluchy | © kielkismaku.pl Maślane ciasteczka pod stemple, stemplowane ciasteczka | © kielkismaku.pl Digestive, Graham crackers | kielkismaku.pl Burekas z pomidorami, bakłażanem i mozzarellą | kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Które kiełki najłatwiej jest wyhodować, a które mogą sprawiać kłopoty początkujacym?

Które kiełki najłatwiej jest wyhodować, a które mogą sprawiać kłopoty początkujacym? Najłatwiej jest uzyskać kiełki z ziaren soczewicy, fasoli mung, lucerny czy rzodkiewki, natomiast kłopoty mogą sprawić nam kiełki soi, gorczycy, ciecierzycy oraz siemienia lnianego - ich nasiona podczas kiełkowania wytwarzają śluz, przez co hodowla wymaga częstego płukania (3-4 razy dziennie).
Kiełki słonecznika są dosyć podatne na gnicie - przyczyną jest

 »» czytaj więcej




Ciasteczka czekoladowe z nutą mięty | kielkismaku.pl Kremowa pasta śródziemnomorska | kielkismaku.pl Masło ziołowo-czosnkowe | kielkismaku.pl Deserki amaretti | kielkismaku.pl Różane drożdżówki | kielkismaku.pl Bułeczki różyczki | kielkismaku.pl Chlebki indyjskie NAAN | kielkismaku.pl Mini szarlotki | kielkismaku.pl Rollsy z pełnoziarnistej tortilli | kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Pierogi

Pierogi Polska kuchnia pokochała pierogi. Od lat są one naszą specjalnością kulinarną. Zachwycają turystów przyjeżdżających do Polski. Polacy również chętnie zabierają przepisy na nie wyjeżdżając do innych krajów. Tak też rośnie polska sława pierogów.
Robiły je nasze prababcie, babcie, mamy, a teraz robi je nasze pokolenie, ponieważ są niezwykle smaczne. Dziś trudno ich nie spotkać na polskim stole.

 »» czytaj więcej




Pasta z pieczonego batata | © kielkismaku.pl Pasta kanapkowa z wędliną | © kielkismaku.pl Domowy serek a'la ricotta | kielkismaku.pl Ziołowe bułeczki z pasztetem z nutą chrzanu | kielkismaku.pl Paluchy - Grissini | kielkismaku.pl