Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:


Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Bagietki | Pierogi | Fingerfood Party | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix | Kiełkowanie nasion


Sylwestrowy tort Borysa | kielkismaku.pl Walentynkowy torcik | kielkismaku.pl Tarta z budyniem truskawkowym (Thermomix) | kielkismaku.pl słoik kiełkowanie
Torcik czekoladowy | kielkismaku.pl Truskawkowy torcik z karpatkowym kremem. | © kielkismaku.pl Sernik gotowany z musem z owoców borówki | kielkismaku.pl
Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełków
Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełków

Są smaczne i ładne - pięknie przyozdabiają eksponowane na talerzach potrawy, dając nam przy tym porcję składników odżywczych, której nie mamy szans znaleźć w innych produktach.

 »» czytaj więcej


Mirelki | kielkismaku.pl Klasyczne brownie z orzechami | kielkismaku.pl Mini szarlotki | kielkismaku.pl Sernik pod czekoladową kołderką | kielkismaku.pl Stefanka - miodownik | kielkismaku.pl Kruche babeczki orzechowe z czekoladowym kremem | kielkismaku.pl
Olejki w kuchni
Olejki w kuchni

Olejki eteryczne doTERRA są najczystszą esencją roślin, a dzięki temu stanowią najlepszą przyprawę, dodatek i aromat jakie możemy wykorzystać w kuchni. Słoneczny, ciepły aromat skórki pomarańczy, cytryny, limonki czy mandarynki, uszlachetni każde ciasto albo orzeźwi napój. Pikantny, rozgrzewający cynamon, kardamon, goździk czy różowy pieprz, będzie niezastąpiony w pierniczkach, pieczonym mięsie, duszonych warzywach.
Zapraszamy do naszej olejkowej kuchni.



nasiona kiełkowanie
Kawowo-krówkowa kanapka z orzechami | kielkismaku.pl Pijana zakonnica (przepis na Thermomix) | kielkismaku.pl Murzynek z charakterem | kielkismaku.pl Szarlotka wałecka | kielkismaku.pl Ciasto milionera, Millionaire shortbread, Carmel slice | kielkismaku.pl Karpatka doskonała (Thermomix) | kielkismaku.pl
Często zadajesz sobie pytanie - jak przyprawiać kasze?
Często zadajesz sobie pytanie - jak przyprawiać kasze?

Jest wiele przykładów dań gdzie kasze odgrywają główną rolę. Niektórym kasze nasuwają na myśl mało atrakcyjne aromaty. Nic bardziej mylnego. Zobacz jak z nieatrakcyjnej kaszy przygotować najcudowniejsze kombinacje smakowe. Gdzie tkwi problem ... Gotując jakąkolwiek kaszę pamiętaj aby mocno przyprawić.
Kasze same w sobie nie mają wyrazistych smaków, dlatego by nie skupiać się na mdłym - na ogół - ich smaku powinniśmy je bardzo mocno przyprawić. Przyprawy doskonale wzbogacą i poszerzą wachlarz smakowy.

 »» czytaj więcej


Arcyprosty keks  | kielkismaku.pl Chrupiące gofry | kielkismaku.pl Tort  | kielkismaku.pl Mocnoczekoladowa tarta Marka - bez pieczenia | kielkismaku.pl Zakochana Pavlova  | kielkismaku.pl Tarta ze śliwkami pod pierzynką | kielkismaku.pl Czizkejk | kielkismaku.pl Tarta z płatków owsianych z owocami z kompotu | kielkismaku.pl Bezowe ciasteczka z kremem z granatami | kielkismaku.pl

Makowa panieńka | kielkismaku.pl Jego wysokość czekoladowo-cukiniowy | kielkismaku.pl Tarta budyniowa z owocami (Thermomix) | kielkismaku.pl Pavlova - Tort bezowy z bitą śmietaną i owocami | kielkismaku.pl Kremówka, napoleonka - (przepis na Thermomix) | kielkismaku.pl CzekoLAdoWA | kielkismaku.pl
Makowców magiczny czas...
Makowców magiczny czas...

Boże Narodzenie coraz bliżej. Pora gorączkowych przygotowań, zakupów, sprzątania, ozdób na choinkę, prezentów a potem gotowania i wreszcie - biesiadowania w gronie rodziny i przyjaciół.
Każdy z nas ma własne wspomnienia smaków i zapachów wigilijnych dań przygotowywanych w kuchni babci czy mamy.
Tradycyjne potrawy: zupy, pierogi, ryby, sałatki, wypieki w różnych odmianach powielamy dzisiaj w naszych domach. Mamy wśród nich te szczególnie lubiane i te, które robimy, bo tak nakazuje polska tradycja.
Jest wśród nich jedno danie, które przygotowujemy z obu powodów - król świątecznych ciast - Jego Wysokość Makowiec.

Cicho jak makiem zasiał ...

Tradycja używania maku w kuchni sięga głębokiej przeszłości. Ale zanim mak stał się surowcem kulinarnym, był rośliną magiczną, stosowaną w obrzędach i medycynie ludowej.

 »» czytaj więcej


Pychotka znana też jako Pani Walewska | kielkismaku.pl Sernik z musem piernikowym | kielkismaku.pl Sernik mango | © kielkismaku.pl Makowiec - zawijany | kielkismaku.pl Makowiec japoński | kielkismaku.pl Makowiec świąteczny | kielkismaku.pl Wielkanocny torcik - Marysieńka | kielkismaku.pl Waniliowe mleczko z nutą czekolady na biszkopcie | kielkismaku.pl Chrupiące kawowe gofry - fit | kielkismaku.pl
Czy z tej mąki będzie chleb?
Czy z tej mąki będzie chleb?

Mąka - jeden z podstawowych składników wszelkiego rodzaju potraw i wypieków. Bez niej ciężko pomyśleć o naleśnikach, makaronach, chlebach, bułkach i ciastach. Dziś możemy wybierać i przebierać wśród wielu rodzajów, typów i grubości przemiału. Mnogość jednak ma też swoje minusy - nie zawsze wiemy, który rodzaj zastosować do danego wypieku czy potrawy. Poniżej postaramy się usystematyzować mąki i podpowiedzieć do czego je stosować.

 »» czytaj więcej


SeroMaCzek | kielkismaku.pl Torcik Kubuś | kielkismaku.pl Tarta budyniowa z białą czekoladą i owocami | kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 7 )

Co jeść i pić zimą, by się rozgrzaćPigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródkaMusli na zdrowieKiełki rzodkiewki