Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:


przepisy Thermomix Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Bagietki | Pierogi | Fingerfood Party | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix | Kiełkowanie nasion


Kotlety jajeczne, kotleciki mielone z jajkiem | kielkismaku.pl Kruszonka | © kielkismaku.pl Szybkie pierniczki | kielkismaku.pl słoik kiełkowanie
Pasteis de nata | kielkismaku.pl Pasta słonecznikowo-jabłkowa do kanapek | © kielkismaku.pl Szybki deser tiramisu | kielkismaku.pl
Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełków
Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełków

Są smaczne i ładne - pięknie przyozdabiają eksponowane na talerzach potrawy, dając nam przy tym porcję składników odżywczych, której nie mamy szans znaleźć w innych produktach.

 »» czytaj więcej


Amerykanki | © kielkismaku.pl Pizza z ziemniakami | © kielkismaku.pl Chlebki do żurku | kielkismaku.pl Drożdżówki z makiem | kielkismaku.pl Crumble ze śliwkami | kielkismaku.pl Tarta budyniowa z owocami (Thermomix) | kielkismaku.pl
Zróbmy sobie delikatny domowy serek
Zróbmy sobie delikatny domowy serek

Dobra wiadomość! W naszych zasobach pojawił się łatwy w wykonaniu i bardzo smaczny serek domowy ricotta.
Nie potrzeba do niego żadnych wymyślnych składników. Po prostu mleko i sok z cytryny! Zapraszamy do zapoznania się z naszą propozycją na serek ricotta.

 »» czytaj więcej


nasiona kiełkowanie
Burekas z pomidorami, bakłażanem i mozzarellą | kielkismaku.pl Surówka grillowa | kielkismaku.pl Niezły kwiatek na śniadanie - stokrotka | kielkismaku.pl Nalewka z aronii z imbirem | © kielkismaku.pl Pychotka znana też jako Pani Walewska | kielkismaku.pl Tagliatelle z polędwicą wieprzową w sosie śliwkowo-grzybowym | kielkismaku.pl
W stronę zdrowia - zdrowsze produkty
W stronę zdrowia - zdrowsze produkty

Zdrowsze jedzenie, to lepsze życie i więcej energii każdego dnia. Ta filozofia pozwala tworzyć produkty, takie jak wysokiej jakości oleje tłoczone na zimno oraz octy owocowe. Wzbogacają one potrawy w dodatkowe, charakterystyczne nuty smakowe, a przy tym mają wspaniały wpływ na zdrowie.

Zdrowsze jedzenie, to lepsze życie i więcej energii każdego dnia. Ta filozofia pozwala tworzyć produkty, takie jak wysokiej jakości oleje tłoczone na zimno oraz octy owocowe. Wzbogacają one potrawy w dodatkowe, charakterystyczne nuty smakowe, a przy tym mają wspaniały wpływ na zdrowie. Jeśli lubisz przekąski, umilające chwile oglądania filmów, a zależy Ci na tym, by zdrowo się odżywiać, zamień czipsy i słodycze na bakalie oraz ziarna. Mają one wspaniały smak, a przy tym dostarczają organizmowi bardzo cenne nienasycone kwasy tłuszczowe.


 »» czytaj więcej


Kruche korzenne ciasteczka | kielkismaku.pl Jego wysokość czekoladowo-cukiniowy | kielkismaku.pl Wielkanocna rolada schabowa | kielkismaku.pl Ciasteczka z maszynki | © kielkismaku.pl Kibiny z ziemniakami, suszonymi pomidorami i chedarem | kielkismaku.pl Wytrawne tarteletki z gruszką i serem pleśniowym | kielkismaku.pl Sylwestrowy tort Borysa | kielkismaku.pl Chleb ziarenka smaku z żurawiną | kielkismaku.pl Pierniczki | kielkismaku.pl
Kiełki soczewicy czerwonej
Kiełki soczewicy czerwonej

(Wystarczy ją wykiełkować, aby uzyskać sto razy większą ilość wartościowych składników...)

W słoiczku do kiełkowania nasion soczewicę wykiełkujesz już w 2-3 dni.


 »» czytaj więcej


Nawóz drożdżowy pod rośliny | © kielkismaku.pl Konfitura z płatków róży | © kielkismaku.pl Kawa mrożona z Thermomix (z kawy rozpuszczalnej) | © kielkismaku.pl Chałka - czarująca słodka buła | kielkismaku.pl Groszek ptysiowy | kielkismaku.pl Stefanka - miodownik | kielkismaku.pl
Jak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczania
Jak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczania

Klasycznie - wszystkie "strączkowe" namaczamy przed gotowaniem. Soczewica czerwona jest wyjątkiem od tej zasady. Można przygotować ją naprawdę bardzo szybko i nie trzeba pozostawiać jej na noc w wodzie. Dodatkowo, w przeciwieństwie do ciecierzycy, fasoli, czy soi - soczewica wymaga znacznie krótszego czasu obróbki termicznej.

 »» czytaj więcej


Ciasto na makaron domowy  | kielkismaku.pl Murzynek z charakterem | kielkismaku.pl Mini szarlotki | kielkismaku.pl FlapJack | © kielkismaku.pl Bezglutenowe chrupkie gofry ryżowe | © kielkismaku.pl Szarlotka wałecka | kielkismaku.pl Sok z malin + dżem malinowy | kielkismaku.pl Mini pączki z serka ricotta | kielkismaku.pl Czebureki | © kielkismaku.pl
Czy z tej mąki będzie chleb?
Czy z tej mąki będzie chleb?

Mąka - jeden z podstawowych składników wszelkiego rodzaju potraw i wypieków. Bez niej ciężko pomyśleć o naleśnikach, makaronach, chlebach, bułkach i ciastach. Dziś możemy wybierać i przebierać wśród wielu rodzajów, typów i grubości przemiału. Mnogość jednak ma też swoje minusy - nie zawsze wiemy, który rodzaj zastosować do danego wypieku czy potrawy. Poniżej postaramy się usystematyzować mąki i podpowiedzieć do czego je stosować.

 »» czytaj więcej


Portugalskie drożdżówki z kokosem - Pao de Deus | kielkismaku.pl Sos cytrynowy (np. do ryby lub kurczaka) | © kielkismaku.pl Zapiekanki z budki | © kielkismaku.pl Krem czekoladowy nie tylko do tortów | kielkismaku.pl Placuszki z ricotty | kielkismaku.pl Obłędny rycerz - deser | © kielkismaku.pl Sliżyki - litewskie ciasteczka makowe | © kielkismaku.pl Pomarańczowo - migdałowe ciasto  | kielkismaku.pl Paluchy - Grissini | kielkismaku.pl
Kiełki rzodkiewki
Kiełki rzodkiewki

Kiełki rzodkiewki (Raphanus sativus) opinię wspaniałego leku na przeziębienie zawdzięczają nie tylko dużej zawartości witaminy C (zawierają jej 2,5 raza więcej niż korzeń rzodkiewki), ale również działaniu wykrztuśnemu.

 »» czytaj więcej


Kruche babeczki orzechowe z czekoladowym kremem | kielkismaku.pl Letni czerwony koktajl z owoców | © kielkismaku.pl Rura orzechowo-migdałowa,  trdelnik | kielkismaku.pl Czizkejk | kielkismaku.pl Chebki pita | kielkismaku.pl Rachatłukum, lokum | © kielkismaku.pl Pasta kanapkowa z solonych śledzi | kielkismaku.pl Horchata Iced Coffe - meksykańska kawa mrożona z Thermomix | © kielkismaku.pl Wigilijne pierogi z suszonymi śliwkami | kielkismaku.pl
Thermomix kontra piana z białek ...
Thermomix kontra piana z białek ...

Mówią, że każdy dzień jest dobry aby się czegoś nowego nauczyć. Dziś świetny dzień na trening z ubijania piany z białek w urządzeniu Thermomix.
Trzeba rozwiać wątpliwości... Udostępnij innym tą wiadomość - będą Ci wdzięczni.


 »» czytaj więcej


Bułeczki Mr Ziarenko | kielkismaku.pl Wafle domowe, rożki | © kielkismaku.pl Bułeczki drożdżowe z sezonowymi owocami | kielkismaku.pl Pesto z rzeżuchy | kielkismaku.pl Ananasowo-malinowa chmurka | kielkismaku.pl Szybkie zacierki | kielkismaku.pl Pavlova - Tort bezowy z bitą śmietaną i owocami | kielkismaku.pl Syrop z mięty pieprzowej | kielkismaku.pl Bezowe ciasteczka z kremem z granatami | kielkismaku.pl
Masło ziołowo-czosnkowe | kielkismaku.pl Klasyczne brownie z orzechami | kielkismaku.pl Sałatka hiszpańska | kielkismaku.pl Kremówka, napoleonka - (przepis na Thermomix) | kielkismaku.pl Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpecikami | kielkismaku.pl Kibiny z ziemniakami, chedarem i chrzanem | kielkismaku.pl Wielkanocny torcik - Marysieńka | kielkismaku.pl Szampan w truskawkach | kielkismaku.pl Sos czekoladowy | © kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 2 )

Mam Thermomix - co dalej? Dieta pudełkowa - idealna na wyjazdy służbowe i delegacjeOlejki w kuchniBarów mlecznych nieprzemijający urok