Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:


Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Bagietki | Pierogi | Fingerfood Party | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix | Kiełkowanie nasion


Mirelki | kielkismaku.pl Sos pieczarkowy  | kielkismaku.pl Ciasto salceson, galaretkowiec, śmietanowiec | © kielkismaku.pl słoik kiełkowanie
Kawa mrożona z Thermomix (z kawy rozpuszczalnej) | © kielkismaku.pl Shake witam!nowy | © kielkismaku.pl Pasta kanapkowa z wędliną | © kielkismaku.pl
Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełków
Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełków

Są smaczne i ładne - pięknie przyozdabiają eksponowane na talerzach potrawy, dając nam przy tym porcję składników odżywczych, której nie mamy szans znaleźć w innych produktach.

 »» czytaj więcej


Domowe krakersy | kielkismaku.pl Makowa panieńka | kielkismaku.pl Wigilijne pierogi z suszonymi śliwkami | kielkismaku.pl Groszek ptysiowy | kielkismaku.pl Kotlety jajeczne, kotleciki mielone z jajkiem | kielkismaku.pl Waniliowe mleczko z nutą czekolady na biszkopcie | kielkismaku.pl
Olejki w kuchni
Olejki w kuchni

Olejki eteryczne doTERRA są najczystszą esencją roślin, a dzięki temu stanowią najlepszą przyprawę, dodatek i aromat jakie możemy wykorzystać w kuchni. Słoneczny, ciepły aromat skórki pomarańczy, cytryny, limonki czy mandarynki, uszlachetni każde ciasto albo orzeźwi napój. Pikantny, rozgrzewający cynamon, kardamon, goździk czy różowy pieprz, będzie niezastąpiony w pierniczkach, pieczonym mięsie, duszonych warzywach.
Zapraszamy do naszej olejkowej kuchni.



nasiona kiełkowanie
Niezły kwiatek na śniadanie - stokrotka | kielkismaku.pl Bullet Proof coffee - kawa kuloodporna | © kielkismaku.pl Ciasto migdałowe | © kielkismaku.pl Sernik mango | © kielkismaku.pl Inny pleśniak | kielkismaku.pl Brązowy syrop cukrowy | © kielkismaku.pl
Wszyscy o śliwkach wiedzą dużo
Wszyscy o śliwkach wiedzą dużo

Śliwki to śliwki. Znam je, lubię, wiem o nich dużo. Wszyscy o śliwkach wiedzą dużo. Większość z nas je bardzo lubi. Żeby nie nudzić będzie krótko o historii i właściwościach, a potem dwa przepisy na śliwki w occie

Gdy mówimy o śliwkach, to najczęściej mamy na myśli te jesienne - fioletowe, mniejsze lub większe nazywane u nas węgierkami. Albo letnie - okrągłe, soczyste różnokolorowe renklody.

 »» czytaj więcej


Urocze bułeczki na sezon gillowy | kielkismaku.pl Szybki deser jogurtowy | kielkismaku.pl Azorki - ciasteczka | kielkismaku.pl Pizza z ziemniakami | © kielkismaku.pl Bułeczki z pieczarkami i suszonymi pomidorami | kielkismaku.pl Digestive, Graham crackers | kielkismaku.pl Wytrawne ciasteczka jajeczne z łososiem i chrzanową pianką | kielkismaku.pl Mini szarlotki | kielkismaku.pl Burekas z pomidorami, bakłażanem i mozzarellą | kielkismaku.pl

FlapJack | © kielkismaku.pl Czizkejk | kielkismaku.pl Czebureki | © kielkismaku.pl Stefanka - miodownik | kielkismaku.pl Ziołowe bułeczki z pasztetem z nutą chrzanu | kielkismaku.pl Quesadilla - zapiekana tortilla | © kielkismaku.pl
Makowców magiczny czas...
Makowców magiczny czas...

Boże Narodzenie coraz bliżej. Pora gorączkowych przygotowań, zakupów, sprzątania, ozdób na choinkę, prezentów a potem gotowania i wreszcie - biesiadowania w gronie rodziny i przyjaciół.
Każdy z nas ma własne wspomnienia smaków i zapachów wigilijnych dań przygotowywanych w kuchni babci czy mamy.
Tradycyjne potrawy: zupy, pierogi, ryby, sałatki, wypieki w różnych odmianach powielamy dzisiaj w naszych domach. Mamy wśród nich te szczególnie lubiane i te, które robimy, bo tak nakazuje polska tradycja.
Jest wśród nich jedno danie, które przygotowujemy z obu powodów - król świątecznych ciast - Jego Wysokość Makowiec.

Cicho jak makiem zasiał ...

Tradycja używania maku w kuchni sięga głębokiej przeszłości. Ale zanim mak stał się surowcem kulinarnym, był rośliną magiczną, stosowaną w obrzędach i medycynie ludowej.

 »» czytaj więcej


Pomarańczowo - migdałowe ciasto  | kielkismaku.pl Masło ziołowo-czosnkowe | kielkismaku.pl Masło czosnkowe (formujesz jak chcesz) | kielkismaku.pl Ciastka - marchewkowe wspomnienie jesieni | kielkismaku.pl Arcyprosty keks  | kielkismaku.pl Makowiec - zawijany | kielkismaku.pl Pierogi z truskawkami (na słodko) | kielkismaku.pl Bułeczki Mr Ziarenko | kielkismaku.pl Bułki z kiełków pszenicy | kielkismaku.pl
Czy z tej mąki będzie chleb?
Czy z tej mąki będzie chleb?

Mąka - jeden z podstawowych składników wszelkiego rodzaju potraw i wypieków. Bez niej ciężko pomyśleć o naleśnikach, makaronach, chlebach, bułkach i ciastach. Dziś możemy wybierać i przebierać wśród wielu rodzajów, typów i grubości przemiału. Mnogość jednak ma też swoje minusy - nie zawsze wiemy, który rodzaj zastosować do danego wypieku czy potrawy. Poniżej postaramy się usystematyzować mąki i podpowiedzieć do czego je stosować.

 »» czytaj więcej


Koktajl z jarmużem i kiełkami | kielkismaku.pl Szarlotka wałecka | kielkismaku.pl Truskawkowy torcik z karpatkowym kremem. | © kielkismaku.pl Ananasowo-malinowa chmurka | kielkismaku.pl Rollsy z pełnoziarnistej tortilli | kielkismaku.pl Kruche babeczki orzechowe z czekoladowym kremem | kielkismaku.pl Sos cytrynowy (np. do ryby lub kurczaka) | © kielkismaku.pl Krem sułtański (deser) | © kielkismaku.pl Majonez domowy | kielkismaku.pl
Musli na zdrowie
Musli na zdrowie

Płatki to jeden z najczęstszych śniadaniowych wyborów. Każdego dnia miliony ludzie sięgają po swoje ulubione musli.

W ten sposób smaczne śniadanie łączy się z wdrażaniem zasad zdrowego odżywiania. Wybór płatków jest ogromny, więc każdy znajdzie mieszankę najlepszą dla siebie. A jeżeli nie, to zawsze można skomponować własną kompozycję z wybranymi płatkami, nasionami, suszonymi owocami, orzechami, a nawet czekoladą.


 »» czytaj więcej


RacuPizza - szybki zamiennik pizzy | kielkismaku.pl Napój pomarańczowo-cytrynowy | kielkismaku.pl Zimowe ciasteczka do kawki | kielkismaku.pl Chrupiące gofry | kielkismaku.pl Tagliatelle z polędwicą wieprzową w sosie śliwkowo-grzybowym | kielkismaku.pl Proziaki | © kielkismaku.pl Sos czekoladowy | © kielkismaku.pl Ciasto milionera, Millionaire shortbread, Carmel slice | kielkismaku.pl Bezglutenowe ciasto na uszka lub pierogi | © kielkismaku.pl
Thermomix kontra piana z białek ...
Thermomix kontra piana z białek ...

Mówią, że każdy dzień jest dobry aby się czegoś nowego nauczyć. Dziś świetny dzień na trening z ubijania piany z białek w urządzeniu Thermomix.
Trzeba rozwiać wątpliwości... Udostępnij innym tą wiadomość - będą Ci wdzięczni.


 »» czytaj więcej


Zielony majonez domowy (szczypiorkowy) | kielkismaku.pl Drożdżówki z makiem | kielkismaku.pl Moje ulubione pączki  | kielkismaku.pl Torcik czekoladowy | kielkismaku.pl Pierogi z soczewicą czerwoną | kielkismaku.pl Sałatka z kiełkami słonecznika | © kielkismaku.pl Serek domowy z kefiru | kielkismaku.pl Rolada kokosowo-czekoladowa - bez pieczenia | © kielkismaku.pl Tortilla bezglutenowa - przepis podstawowy | © kielkismaku.pl
Chaczapuri - imeruli | © kielkismaku.pl Tarta z płatków owsianych z owocami z kompotu | kielkismaku.pl Tarta ze śliwkami pod pierzynką | kielkismaku.pl Pijana zakonnica (przepis na Thermomix) | kielkismaku.pl Rogale Świętego Marcina | kielkismaku.pl Tawa Tawas - boliwijskie pączki | kielkismaku.pl Szybki deser tiramisu | kielkismaku.pl Bułeczki różyczki | kielkismaku.pl Sliżyki - litewskie ciasteczka makowe | © kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 4 )

W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?20 jadalnych produktów zabijających cellulitKiełki soczewicy czerwonejCzy wiesz, że ...